Ti topp restauranter i Amsterdam

Tre retters gourmetmåltid fra rundt 400 kroner.

Kanalbyen kan friste med mer enn slitne coffeeshops. Foto: Visit Amsterdam
Kanalbyen kan friste med mer enn slitne coffeeshops. Foto: Visit Amsterdam Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amsterdam er kjent for sine liberale kafeer og restauranter hvor du får servert cannabis som en ekstra ingrediens i maten. I motsetning til denne maten, sjekket reisemagasinet Condé Nast Traveller hvor du kan få ordentlig gourmetmat.

De plukket ut de ti restaurantene de mener er verdt et besøk i byen. Ikke er prisene spesielt avskrekkende, heller.

1. BLUE PEPPER
Restauranten serverer moderne indonesisk mat, og holder bare åpent om kvelden. Det koster ca. 500 kroner per person, da er ikke vin inkludert. Det er en intim restaurant med en hyggelig blå-tonet spisestue. Kokken selv, Sonja Pereira, serverer maten på varme plater, og flere av ingrediensene er hentet fra nærmiljøet. Restauranten ligger på vestsiden av byen.

Adresse: Nassaukade 366, Amsterdam (00 31 20 489 7039)
Hjemmeside: www.restaurantbluepepper.com.

Storbyguide: Amsterdam

2. BORDEWIJK:
Restauranten er bare åpen for middag, og den er stengt hver mandag. Det koster ca. 490 kroner per person, uten vin. Kokkene er lokalkjent for god mat, og atmosfæren er rolig og avslappet. Mye god mat står på menyen, som for eksempel stekt lam med bønnefrikassé.

Adresse: Noordermarkt 7, Amsterdam (00 31 20 624 3899)

3. BRASSERIE KEYZER
Restauranten holder åpent daglig, og det koster ca. 400 kroner per person, uten vin. Restauranten er populær i Amsterdam, dette har mye å gjøre med kokken Ron Blaauw, og dens adresse. Den ligger ved landets mest kjente konsertlokale, Concertgebouw. Restauranten tar tilbake gamle soul-mat-standarder som bitterbal - en dyp-stekt croquette fylt med omtrent alt. Du kan og få and og ål. Maten skal visstnok smake utrolig godt.

Adresse: Van Baerlestraat 96, Amsterdam (00 31 20 675 1866)
Hjemmeside: www.brasseriekeyzer.nl.

Bo billig i kube i Amsterdam

4. DE KAS
Restauranten holder åpent hele uken bortsett fra ved lunsjtider hver lørdag, og hele dagen på søndag. Det koster ca. 500 kroner per person, uten vin. Restauranten er finest om våren hvor du kan sitte ute i urtehagen. Maten som serveres er forskjellig hver dag, det kommer helt an på hva restauranten får inn den dagen fra sitt eget landbruksområde. Den består alltid av forskjellige, små forretter, middag og dessert. Liker du å bli overrasket er dette restauranten for deg.

Adresse:Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam (00 31 20 462 4562)
Hjemmeside: www.restaurantdekas.nl. Closed Saturday lunch, Sunday.

Amsterdam i Lennons fotspor

5. LA RIVE
Restauranten ligger i et hotell. Den holder åpent alle dager bortsett fra lørdag ved lunstider, og hele søndagen. Måltidet kommer på ca. 850 kroner per person, uten vin. Michelinstjernerestauranten er tradisjonell og har en meny bestående av kaviar, crème fraiche og trøfler. De er derimot åpne for nye ideer som for eksempel gjedde og abbor med glassert sjalottløk.

Adresse: Professor Tulpplein 1, Amsterdam (00 31 20 622 6060)
Hjemmeside: www.interconti.com.

6. LUTE RESTAURANT
Restauranten holder åpent alle dager, bortsett fra lørdag ved lunsjtider, og hele søndagen. Det koster ca. 800 kroner per person, uten vin. Restauranten ligger 25 minutter med bil utenfor Amsterdam sentrum. Dette er en gourmetrestaurant og tilbyr for eksempel andebryst med sopp.

Adresse: Amsteldijk Zuid 5458, Ouderkerk aan de Amstel (00 31 20 472 2462) Hjemmeside: www.lutesuites.com. .

Ditt eget hotell

7. RESTAURANT AS
Restauranten holder åpent hver dag, bortsett fra på mandager. Et måltid koster ca. 400 kroner per person uten vin. Restauranten har et åpent kjøkken slik at du kan se hvordan maten din blir tilberedt. Restauranten tilbyr bare tre hovedmåltider. Den ene bestående av fisk, den andre av kjøtt og den tredje er for vegeterianere.

Adresse: Prinses Irenestraat 19, Amsterdam (00 31 20 644 0100)
Hjemmeside: www.platform21.com.

8. RESTAURANT GREETJE
Restauranten holder åpent hver dag, bortsett fra på mandager. Et måltid koster ca. 400 kroner per person, uten vin. Restauranten tilbyr for eksempel frisk løksuppe med hakkede egg og persille. Du kan og få stekt filet av Limburg-svinekjøtt med potetstappe. Lokalene er hjemmekoselige med en moderne vri.

Adresse: Peperstraat 23 (00 31 20 779 7450)
Hjemmeside: www.restaurantgreetje.nl.

9. THE COLLEGE RESTAURANT
Restauranten holder åpent hver dag, bortsett fra ved middagstid på søndager. Det koster ca. 500 kroner per person, uten vin. På hotellrestauranten jobber servicinnstilte studenter som gir deg mat i en forrykende fart, med et stort smil om munnen. Her lages det sesongrettede måltider. Noe av det du kan få smake på er torsk og lam.

Adresse: Roelof Harstraat 1, Amsterdam (00 31 20 571 1511).
Hjemmeside: www.steinhotels.com/college.

10. VISAANDESCHELDE
Restauranten holder åpent alle dager bortsett fra lørdag, og ved lunsjtider på søndag. Det koster ca. 400 kroner per person for et måltid, uten vin. Dette er en kjederestaurant, men hver av restaurantene får lov til å spesialisere seg. Denne restauranten er spesielt kjent for å utrnytte det beste av fangsten fra sjøen. Du kan for eksempel få en hummersalat kronet med andelever og trøffeldressing. Hvis du vil ha en tallerken med deres fangst for dagen, kan du bestille dette. Den består som oftes av blåskjell, østers, reker og krabbe på et isflak av knust is.

Adresse: Scheldeplein 4, Amsterdam (00 31 20 675 1583)
Hjemmeside: www.visaandeschelde.nl.

Vil stenge halvparten av bordeller og coffee shops

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer