Ti topp restauranter i Roma - del 2

Publisert
Sist oppdatert

Her er de neste fem anbefalte spisestedene i Den evige stad:

Da Felice
Dette trattoriaet ligger i Testaccio, et område med flere bra restauranter som serverer skikkelig italiensk mat. Før var det surpompen Felice som styrte stedet, og han likte å sette ut reservertskilt på alle bordene, slik at han selv kunne velge gjestene han likte. Nå er det sønnen Franco som er sjefen, og stilen er en litt annen. Her får du klassikere som pastaretten bucatini all'amatriciana, og ovnsretten abbacchio al forno con patate, lam med poteter. Husk å bestille bord på forhånd.

Hvor: Via Mastro Giorgio
Tlf: +39 06 574 6800
Stengt: Søndag kveld
Pris for to pers. uten vin: 70 euro, rundt 560 kroner

Foto: Restauranten
Foto: Restauranten Vis mer

Ti topp restauranter i Roma

  1. Ti topp restauranter i Roma - del 2


L'altro Mastai
Nok en gourmetfavoritt. Denne drives av kokken Fabio Baldassarre, og har en michelinstjerne. Teknisk avanserte retter som grillede kamskjell med maiskraft, ferskenkjøtt og hollandaisesaus, eller inderefilet med merlotvin, rødbetsaus, yoghurt og aromatisk salat, setter standarden. Menyen endrer seg med årstidene.

Hvor: Via Giraud 53
Tlf: +39 06 6830 1296
Stengt: Søndag og mandag. Ikke lunsjservering.
Pris for to pers. uten vin: 160 euro, rundt 1.300 kroner
På nett: L'altro Mastai

Foto: Restauranten
Foto: Restauranten Vis mer


La Pergola
En av Romas beste restauranter drives av en tysk kokk, Heinz Beck. La Pergola ligger i luksushotellet Cavalieri Hilton, og er godt etablert i toppsjiktet. Her koster det ganske mye å spise. For eksempel må du ut med 170 euro, rundt 1.400 kroner, for en seksretters meny. Eksempler på hovedretter er svart torsk på en kikertpuré med patanegraskinke. La Pergola er populær, så vil du spise her, bør du bestille i god tid.

Hvor: Via Cadlolo 101
Tlf: +39 06 3509 2152
Stengt: Søndag og mandag. Ikke lunsjservering.
Pris for to pers. uten vin: 300 euro, rundt 2.400 kroner
På nett: La Pergola

Se også: Roma - historisk bildespesial

Foto: Restauranten
Foto: Restauranten Vis mer


Antico Arco
Litt rimeligere gourmetrestaurant, med en mer avslappet atmosfære. Her regjerer Patrizia Mattei, og hun disker opp såkalt slow-food fra hele Italia. Eksempler er ovnsstekt perlehøne med orientalsk salat og andebryst med Vin Santo-saus på en seng av hvite bønner. Du bør bestille bord 3-4 dager i forveien.

Hvor: Piazzale Aurelio 7
Tlf: +39 06 581 5274
Stengt: Søndag. Ikke lunsjservering.
Pris for to pers. uten vin: 110 euro, rundt 900 kroner
På nett: Antico Arco

Foto: Restauranten
Foto: Restauranten Vis mer


Palatium
Dette er en vinbar, som faktisk er finansiert av lokalmyndighetene. Her er både maten og vinen meget bra. Det er Antonello Colonna og kokken Severino Gaiezza som sørger for at mat og drikke holder standarden. Her promoteres mat og vin fra regionen Lazio, der Roma er hovedstad. Eksempler er fiskeboller med oliven, italiensk skinke, mozarella, ricotta og andre oster. Et sted å stikke innom for et glass vin og noe snacksemat før middag.

Hvor: Via Frattina 94
Tlf: +39 06 6920 2132
Stengt: Søndag
Pris for to pers. uten vin: 60 euro, rundt 500 kroner
På nett: Enoteca Palatium

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer