Ti topp restauranter i Roma

Hit bør du dra for å stille sulten.

Publisert
Sist oppdatert

Den evige stad er en evig turistmagnet. Omtrent hele året valfarter turister fra hele verden til Italias hovedstad for å se Colosseum, Peterskirken, Spansketrappen og Trevifontenen, for å nevne fire klassikere.

Les også: Ti ting du må gjøre i Roma

Roma er selvsagt mer enn historiske severdigheter. Vi snakker jo om Italia her, så da er det klart at maten er en viktig faktor.

Conde Nast Traveller har smakt seg gjennom byen, og plukket ut ti restauranter magasinet mener er verdt et besøk.

Her er alt fra pizzeria til vinbar til gourmetrestaurant i verdensklasse. Noe for enhver lommebok, med andre ord. Det er bare å begynne å planlegge den kulinariske reisen.

Ti topp restauranter i Roma

Foto: Restauranten
Foto: Restauranten Vis mer

Ti topp restauranter i Roma

  1. Ti topp restauranter i Roma - del 2


Primo al Pigento
Et italiensk trattoria med en moderne tvist. Primo serverer "hjemmelaget" og solid italiensk mat, og tar denne oppgaven seriøst. Kokken heter Marco Gallotta. Her får du for eksempel svart kålsuppe med blåskjell eller ovnsbakt ansjos på en seng av artisjokker. Dessertene får også skryt. Vinlisten består av 250 viner. Interiøret er rustikt og mørkt. Primo ligger i et område med mange restauranter og barer, litt sørøst for sentrum.

Hvor: Via del Pigneto 46
Tlf: +39 06 701 3827
Stengt: Mandag
Pris for to pers. uten vin: 70 euro, rundt 560 kroner
På nett: Primo al Pigneto

Hotelltips: Bo billig i Roma

Trattoria Monti
Et lite, moderne trattoria som er en favoritt blant lokalbefolkningen. To brødre står bak stedet, og på kjøkkenet står deres mor og kokkelerer. Kan det bli mer autentisk? Hun lager tagliatelle med andesaus, eller saltbakt torsk med sennep. Vil du ha bord her, bør du bestille minst tre-fire dager på forhånd. Trattoria Monti ligger ikke så langt unna Piazza Vittorio.

Hvor: Via San Vito 13a
Tlf: +39 06 446 6573
Stengt: Søndag kveld og hele mandag
Pris for to pers. uten vin: 80 euro, cirka 640 kroner

Foto: Restauranten
Foto: Restauranten Vis mer


Baby a cura di Alfonso Iaccarino
Det er kjendiskokken Alfonso Iaccarino som står bak denne gourmetrestauranten, som er "lillesøster" til restauranten Don Alfonso som ligger ved Amalfikysten. Olivenoljen og mange av grønnsakene kommer fra familien Iaccarinos egen gård, og her er det napoletansk mat som gjelder. Ravioli med saueost og andebryst med kakaopulver og aprikoskrem, er noen eksempler på rettene. Restauranten ligger i tilknytning til hotellet Aldrovandi Palace. Interiøret er moderne, og den fine terrassen har utsikt over hotellets svømmebasseng. Ganske stive priser.

Hvor: Via Uiisse Aldrovandi 15
Tlf: +39 06 321 6126
Stengt: Mandag
Pris for to pers. uten vin: 300 euro, rundt 2.400 kroner
På nett: Aldrovandi Palace

Les også: Roma på budsjett

Foto: Restauranten
Foto: Restauranten Vis mer


Il Pagliaccio
Liten og upretensiøs gourmetrestaurant som drives av kokken Anthony Genovese. Romas gourmetganer kommer stadig innom for å smake den italienske maten med utenlandsk tvist. Stekte kamskjell med teryakibiff og gnocchi med rød reketartar og krydret mozarellakrem er to eksempler. Prøv gjerne smaksmenyene som koster fra 85 euro for en femretters meny.

Hvor: Via dei Banchi Vecchi 129a
Tlf: +39 06 6880 9595;
Stengt: Søndag og til lunsj mandag og tirsdag
Pris for to pers. uten vin: 150 euro, rundt 1.200 kroner
På nett: Il Pagliaccio

La Gatta Magniona
Et av Romas ypperste pizzeriaer ligger litt utenfor sentrum, i Monteverde Nuovo, ytterst på trikkelinje 8. Her serveres gourmetpizza med for eksempel olivenolje, røkt makrell og spiselige blomster. Pizzabunnene er dessuten ekstra gode - sprø på utsiden, men lette og luftige inni. Du får også pasta på dette livlige pizzeriaet. Husk å bestille bord på forhånd.

Hvor: Via Federico Ozanam 30
Tlf: +39 06 534 6702
Stengt: Ikke lunsjservering
Pris for to pers. uten vin: 60 euro, rundt 500 kroner

Slow food, en sur restauranteier og en vinbar drevet av myndighetene. Se de fem neste restaurantene her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer