Tidligkupp for skituristene

Klør du etter å spenne på deg skistøvlene? Den første bakkesnøen er like rundt hjørnet, og sesongstart frister med gode tilbud.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste skistedene i Norge står snøtomme med brune bakker, men alle er klare til å fyre snøkanoner og tråkkemaskiner ved første tegn til kuldegrader. Noen hadde opprinnelig planlagt oppstart denne helgen, men det er slett ikke sikkert det går.

- Tror det blir for optimistisk å si at vi åpner til helgen, forteller Lars Svartdal ved Gaustablikk.

- Vi har hatt 26 kanoner i gang natt til onsdag, og skal kjøre dem også kommende natt. Det er meldt minusgrader, og så skal det komme snø. Men vi vil ikke åpne til helgen bare for å åpne, det må være bra forhold. Så mest sannsynlig blir det åpning mandag eller tirsdag om værmeldingene holder stikk.

Vil du følge med snøforholdene på Gaustablikk har senteret eget webkamera på sine nettsider, i likhet med de fleste andre større skisentre i landet. Gaustablikk får forøvrig innrykk av den norske alpineliten på både herre- og kvinnesiden fra tirsdag, så da bør bakkene uansett være klare til bruk.

 • Hva med Trysil, Kvitfjell og Bjorli? Rapporter fra tidligsentrene her.

 • Benytt tidligtilbudene

  Om sesongen ikke får samme rakettstart som i fjor, er det uansett ikke mange ukene før du kan plukke frem skiene. Og det aller beste med å være tidlig ute, er at mange skisentre opererer med introduksjonstilbud for de ivrigste skientusiastene.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer