SAS-streiken

Tidoblet salget

Og nå begynner det å bli fullt.

SAS-STREIKEN: Dette har du krav på om SAS kansellerer flyreisen din. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I og med at SAS har satt store deler av flyene på bakken grunnet pilotstreik, har det røynet på hos konkurrerende flyselskaper og andre som driver transport.

- Klokka 12 smalt det, kunne informasjonssjef i togselskapet SJ Nord, fortelle til DinSide tirsdag.

Om det er luftveien som er ditt foretrukne transportmiddel, begynner det nå å tette seg til for alvor. Flyr kan melde om et voldsomt salg etter at SAS-streiken var et faktum.

- Sjekk

- Vi så salget øke med ti-gangeren umiddelbart etter streiken ble annonsert. Det var nok en ketchupeffekt, men mandag ettermiddag hadde vi to-tre ganger så høyt salg som vanlig og det har vært høyt salg hele uka, samt stor pågang til vårt kundesenter, rapporterer kommunikasjonsdirektør i Flyr Anita Svanes til DinSide onsdag.

Hun forteller at det fremdeles er noen seter ledige denne uka og neste, men da mest på innenlandsrutene. Fra og med 14. juli er utvalget bedre hos dem.

- Nettsiden og Flyr-appen er oppdatert, så det beste er å sjekke der for hva som er ledig, råder hun.

- Enorm økning

Også hos Norwegian er det mange fulle fly om dagen.

- Vi har opplevd et veldig godt salg for sommerferien generelt, men opplever en enorm økning i bestillinger av flyreiser akkurat nå. Vi har allerede ganske fulle fly på mange avganger, spesielt til de typiske strand-destinasjonene i Sør-Europa, skriver pressekontakt Grete Roald i en e-post til DinSide.

Selskapet opplyser samtidig at det er seter å få tak i både på innland og utland.

- I juli og august finnes det fremdeles plasser til blant annet Barcelona og Murcia i Spania, Nice i Frankrike, Milano i Italia samt til Stockholm og København. I Norge er det ledig kapasitet til de fleste byene, men til de populære byene i Nord-Norge begynner å bli fullt, opplyser hun og fortsetter:

- Vi ønsker selvsagt alle kunder hjertelig velkommen til å fly med oss i sommer og tar imot alle vi klarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer