Tigerbaby i Dyreparken

Kristiansand Dyrepark har fått nye yndlinger, tigerparet Ulysses og Reyka har fått barn igjen.

Publisert
Sist oppdatert
Storesøster Tinka er syv måneder gammel, og må leke masse. Det er dyrepasser Rune Landås som står for aktivitetene.

- Hvor lenge vi kan holde på med denne lekingen vet jeg ikke, men foreløpig går det fint, sier Landås. Foto: Dyreparken
Storesøster Tinka er syv måneder gammel, og må leke masse. Det er dyrepasser Rune Landås som står for aktivitetene.

- Hvor lenge vi kan holde på med denne lekingen vet jeg ikke, men foreløpig går det fint, sier Landås. Foto: Dyreparken Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Dyreparken i Kristiansand har et produktivt par av den sjeldneste tigerrasen, sibirske tigre, og de har nå gitt viktige bidrag til å holde liv i denne truede rasen. For syv måneder siden fødte Reyka den lille hunntigeren Tinka, og allerede denne uken har neste kull sett dagens lys.

- Jeg har sett en unge, og har stor tro på at det er flere der. Men Reyka ligger pal, og vi gir henne mest mulig ro for at hun skal få tid til å venne seg til barna og få morsinnstinktet på plass, sier dyrepasser Rune Landås til DinSide Reise.

Må ha ro

Da Tinka ble født, var hun den første sibirtiger som noen gang har blitt født på norsk jord. Tigermamma fikk barn for første gang, og skjønte ikke helt hva som måtte til for å fostre opp en unge. Tinka har dermed blitt flasket opp av mennesker. Dyreparken gjør hva de kan for å unngå at dette skjer igjen, og har sperret av av tigeranlegget for publikum for å gi den nybakte mor ro og fred. Fra i dag kan imidlertid gjester igjen se pappatigeren og Tinka. Hvor lang tid det tar før hele området igjen blir tilgjengelig for besøkende, avhenger helt av utviklingen fremover.

- Det er Reyka som bestemmer. Det kan ta en uke, det kan gå flere uker før vi vil slippe til publikum igjen, sier Landås.

Se bildene av storesøster, tigeren Tinka, fra dåp til i dag, syv måneder gammel.

Sibirske tigre

Bildene sier sitt om hvorfor så mange lar seg friste til å holde kjæletigre. Men selv om de er nusselige som små, vokser disse pusene ekstremt mye. Tinka veier hele 30 kilo i en alder av syv måneder. En voksen sibirtiger kan veie mellom 250 og 380 kilo, og har en mankehøyde opptil 110 centimeter. De kan bli mellom 260 og 380 centimeter lange. Det finnes kun omkring 400 sibirske tigre igjen i vill tilstand i verden.

Hva skjer med Tinka og nye tigarbaby(er)? Du kan følge med på nettsidene til Kristiansand Dyrepark.

Alle bilder: Kristiansand Dyrepark


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer