Tigerbaby i Dyreparken

Kristiansand Dyrepark har fått nye yndlinger, tigerparet Ulysses og Reyka har fått barn igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Dyreparken i Kristiansand har et produktivt par av den sjeldneste tigerrasen, sibirske tigre, og de har nå gitt viktige bidrag til å holde liv i denne truede rasen. For syv måneder siden fødte Reyka den lille hunntigeren Tinka, og allerede denne uken har neste kull sett dagens lys.

- Jeg har sett en unge, og har stor tro på at det er flere der. Men Reyka ligger pal, og vi gir henne mest mulig ro for at hun skal få tid til å venne seg til barna og få morsinnstinktet på plass, sier dyrepasser Rune Landås til DinSide Reise.

Må ha ro

Da Tinka ble født, var hun den første sibirtiger som noen gang har blitt født på norsk jord. Tigermamma fikk barn for første gang, og skjønte ikke helt hva som måtte til for å fostre opp en unge. Tinka har dermed blitt flasket opp av mennesker. Dyreparken gjør hva de kan for å unngå at dette skjer igjen, og har sperret av av tigeranlegget for publikum for å gi den nybakte mor ro og fred. Fra i dag kan imidlertid gjester igjen se pappatigeren og Tinka. Hvor lang tid det tar før hele området igjen blir tilgjengelig for besøkende, avhenger helt av utviklingen fremover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer