Tigerstadens institusjonsteatre

Publikumssuksessene fortsetter - og nye settes opp. Teaterpublikummet i Oslo går en spennende vår i møte.

Publisert
Sist oppdatert
Gisken Armand som Elizabeth 1 i Maria Stuart - på Nationaltheatret i vår.
Gisken Armand som Elizabeth 1 i Maria Stuart - på Nationaltheatret i vår. Vis mer


Nationaltheatret fortsetter publikumssuksessene Festen, Jeppe på Bjerget og Dyrene i Hakkebakkeskogen på Hovedscenen i vår. I tillegg blir det première på komedien Figaros Bryllup med Torbjørn Harr i tittelrollen.

Kvinner i fokus

Det blir sterke kvinnfolk og engelsk historie når Maria Stuart settes opp på amfiscenen, og to kvinner står på scenen med hver sin monolog; Ellen Horn i Undset og Monna Tandberg i Finn Carlings gripende Til min mann.

Torshovteateret byr på absurdteater i Becketts Sluttspill med Bjørn Skagestad og Kai Remlov.

Et riktig fruktfat

Oslo Nye Teater har et fruktfat av en spilleplan for vårsemesteret. Den ekstravagante/glamorøse/ overdådige/etc musikalen La Cage aux Folles har fått strålende kritikker og er ventet å spille for fulle hus i flere måneder fremover. Dennis Storhøi briljerer i rollen som dragqueenprimadonna, og Anders Hatlo som den litt straightere nattklubbeieren Pierre.

Også Oslo Nye byr på intens kvinnedramatikk i Federico Garcia Lorcas tragedie Bernada Albas Hus som går parallelt med krimkomedien Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe fra 5. mars på Centraltheatret.

Paul Ottar Haga og Elisabeth Matheson i Duuns klassiker Juvikfolke på Det Norske Theatret.
Paul Ottar Haga og Elisabeth Matheson i Duuns klassiker Juvikfolke på Det Norske Theatret. Vis mer


I Trikkestallen på Torshov blir det både dukketeater og eventyrstund. Karius og Baktus dukker nok opp de også.

1900-talls klassikere

Det Norske Teatret setter opp et av 1900-tallets hovedverk, Olav Duuns Juvikfolket i vinter og August Strindbergs Eit Draumspel har première 14 februar - i Stein Winges regi. Videre blir det et gjensyn med Bikubesong, som har gått for fulle hus siden 5. september. Videre blir det gresk musikk "fra undergrunn og folkemunn" i Bouzouki og vaskeekte Berlinkabaret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer