Til Aten med gull i kikkerten

Ikke en gang det greske turistkontoret har noen idé om hvor mange som vil gjeste Aten under sommerens OL.

Publisert
Sist oppdatert
Midnattskonsert

Foto: Athen2004.com Foto: athens2004.gr
Midnattskonsert

Foto:
Athen2004.com Foto: athens2004.gr Vis mer

Til Aten med gull i kikkerten

  1. Kjappisguide til Aten


De olympiske leker vender tilbake sine røtter. De aller første lekene ble avholdt i år 776 f.Kr, og var dedikert de olympiske gudene. I 393 e.Kr. gjorde keiser Theodisius slutt på lekene, men i 1896 var de olympiske lekene igjen i gang, også denne gangen i Aten. I år starter olympiaden den 13. august og det hele avsluttes 31. august. Paralymics kommer senere, mellom 17. og 28. september.

Folk, folk, folk

Hellas er det 15. mest besøkte turistlandet i verden. Ifølge Hellas’ nasjonale statistikkservice besøkte 14.2 millioner turister Hellas i 2002. Det er imidlertid et av de mest populære ferielandene for nordmenn.

- Men hvor mange som kommer under lekene? Oj, det aner vi ikke, utbryter personalet på den greske stats turiskontor i Stockholm.

Anslag røper at så mange som 16.000 mennesker vil oppholde seg i den olympiske byen. Det er altså deltakere og mennesker i apparetet rundt. Fra før huser Aten 3.8 millioner innbyggere.

Det er kanskje derfor lurt å bestille billetter allerede nå dersom du vil overvære noen av spillene. Billettprisene starter på cirka 10 euro, tilsvarende 83 kroner. Billettene til åpningssermonien vil koster fra 100-950 euro, tilsvarende 830 – 7.850 kroner. Billettene kan reserveres og kjøpes her.

Arrangørene oppfordrer alle besøkende til ikke legge ut på OL-tur uten å være velhydrerte og iført gode lette sko og klær og solfaktor 30.

Spis, drikk og fest i Aten - her er adressene

Eksterne lenker:
Oxy
Athens 2004
Greek National Tourism Organization


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer