Til Aten med gull i kikkerten

Ikke en gang det greske turistkontoret har noen idé om hvor mange som vil gjeste Aten under sommerens OL.

Publisert
Sist oppdatert

De olympiske leker vender tilbake sine røtter. De aller første lekene ble avholdt i år 776 f.Kr, og var dedikert de olympiske gudene. I 393 e.Kr. gjorde keiser Theodisius slutt på lekene, men i 1896 var de olympiske lekene igjen i gang, også denne gangen i Aten. I år starter olympiaden den 13. august og det hele avsluttes 31. august. Paralymics kommer senere, mellom 17. og 28. september.

Folk, folk, folk

Hellas er det 15. mest besøkte turistlandet i verden. Ifølge Hellas’ nasjonale statistikkservice besøkte 14.2 millioner turister Hellas i 2002. Det er imidlertid et av de mest populære ferielandene for nordmenn.

- Men hvor mange som kommer under lekene? Oj, det aner vi ikke, utbryter personalet på den greske stats turiskontor i Stockholm.

Anslag røper at så mange som 16.000 mennesker vil oppholde seg i den olympiske byen. Det er altså deltakere og mennesker i apparetet rundt. Fra før huser Aten 3.8 millioner innbyggere.

Det er kanskje derfor lurt å bestille billetter allerede nå dersom du vil overvære noen av spillene. Billettprisene starter på cirka 10 euro, tilsvarende 83 kroner. Billettene til åpningssermonien vil koster fra 100-950 euro, tilsvarende 830 – 7.850 kroner. Billettene kan reserveres og kjøpes her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer