Til Australia for under 10.000 kroner

Spar over to tusen kroner på å bestille australiabillettene fra riktig nettbyrå.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har lett etter de billigste reisene til Australia i sommerferien. Sommer i Norge betyr vinter i Australia, men på denne tiden av året er det svært populært for nordmenn å reise down under.

Det koster å reise hele veien ned til Australia, og hvis du ikke leter godt nok kan du ende opp med å betale langt mer enn nødvendig for flyturen fram og tilbake. For eksempel fant vi priser ned til 9.976 kroner tur/retur Oslo-Sydney, skatter og avgifter inkludert. Avreise er 30. juni, hjemreise nøyaktig en måned senere. Denne svært gunstige prisen fant vi på nettreisebyråene Flyprice og Solfaktor.


Enda billigere blir det om du kan dra litt tidligere. Reiser du 26. juni, og blir borte i omtrent en måned, trenger du bare å punge ut 9.423 kroner hvis du bestiller direkte fra British Airways nettsider.

Australiaekspert Bettina Prytz Nielsen i Kilroy Travels, sier midten av juni til midten av august, er blant høysesongene for reise til Australia. Og høysesong betyr normalt stive priser.

- Du må vanligvis betale fra 11-12.000 kroner og oppover i den norske sommerferien, sier hun til DinSide.

Med andre ord skal du være veldig fornøyd om du får tak i billetter under 10.000 kroner i denne perioden.

>> Flere tips: Slik finner du de billigste billettene til Australia

Sydney Harbour i all sin glans. Og det kan koste under 10.000 kroner å komme dit. Foto: Simon Hutchings
Sydney Harbour i all sin glans. Og det kan koste under 10.000 kroner å komme dit. Foto: Simon Hutchings Vis mer


- Ikke bestill på nettet

Vi fikk et realt sjokk da vi lette etter billigste pris på nettreisebyrået Reisefeber. Der skulle de nemlig ta utrolige 18.550 kroner for tilsvarende billett som vi fant for 9.976 kroner.

Dette kunne da ikke stemme?

- Nei, dette var nok et offer for en feiloppdatering av siden vår, sier reisefeberdirektør Kristin Sætevik til DinSide.

Sætevik sier den riktige prisen for reisen (avreise 30. juni, hjemreise 30. juli) er 12.196 kroner. Reiser du 2. juli og kommer tilbake 1. august koster flybillettene 11.815 hos Reisefeber. Selv om disse prisene er langt bedre enn den vi først fikk oppgitt, er de begge over to tusenlapper dyrene enn billigste alternativ.

Sætevik ber kundene ta seg en ringerunde før de bestiller på nettet.

- Skal du bestille en lang, spesiell reise kan du godt søke på nettet, men du bør ringe og sjekke opp prisen, sier hun.

- Noen ganger kan datasystemet ha vanskeligheter med å finne de beste billettene, innrømmer hun.


Prisforskjell blant de billigste

Også blant de billigste reisene er det prisforskjell. Travelstart vil ha deg til å betale 10.967 for billetter til Australia (avreise 30.juni, hjem 30.juli). Dette er en ganske god pris, men det er altså en tusenlapp mer enn det billigste tilsvarende alternativet. Er dere flere som skal på tur, kan dere absolutt spare en del penger ved å være raskt ute å grafse til dere de billigste billettene.

>> Her er de billigste prisene vi fant på reise til Sydney i sommerferien


Stopp på femstjerners hotell i Singapore

Reisen til Australia er lang, opp mot 30 timer inkludert den tiden du må vente på flyplassen. Reiser du over USA kan reisen bli over 30 timer. Derfor passer det ikke alle å reise direkte ned til Australia.

Australiareiser har fått i gang en avtale med Singapore Airlines om en natts opphold i Singapore på veien til eller fra Australia. Du tilbringer natten i Singapore på et femstjernes hotell. Og prisen? Bare 10.600 kroner, inkludert fly og hotell.

Selvfølgelig er det et par haker med dette tilbudet. Du må være svært tidlig ute med å bestille, for hotellrommene blir fyllt opp raskt. Dessuten gjelder tilbudet bare i lavsesongene, det vil si at dersom du planlegger å reise i juli eller desember må du betale mer.

NB! Prisene i denne testen ble samlet inn mandag 29. januar og tirsdag 30. januar. Ledige seter var bekreftet på disse datoene. Vi tar forbehold om endrede priser og utsolgte reiser. Prisene vi beskriver er de som ble opplyst som de billigste på de utvalgte reisedatoene, og gjenspeiler nødvendigvis ikke det generelle prisnivået hos de forskjellige reisebyråene eller flyselskapene.

>> Her er de billigste prisene vi fant på reise til Sydney i sommerferien

>> TIPS: Slik finner du billige billetter


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer