Til byen ved verdens ende

Vi har besøkt verdens ende, nesten. Byen ved Kapp det gode håp i Sør-Afrika.

Publisert
Sist oppdatert

Cape Town har i flere år gjort det skarpt på avstemninger om verdens vakreste byer, og det amerikanske reisemagasinet Travel + Leisure har i år Kappstaden på femteplass over de beste byene i verden. Foran på listen kommer storheter som Sydney, Firenze, Bangkok og Roma. Byen ved verdens ende er altså i godt lag.

Hvorfor blir Cape Town regnet som en av verdens vakreste byer? Se bildene, og døm selv.

Innflygning med klasse

Vi har akkurat kommet hjem igjen etter førstegangsvisitt til Cape Town, og kan skrive under på at byen er et spektakulært skue. I godt vær gjorde flykapteinen en ureglementær rundtur over byen og det mest kjente landemerket, Table Mountain. Navnet kler fjellet: fjellmassivet ruver 1.087 meter over byen ved Atlanterhavet og Table Bay, reiser seg bratt over byen og slutter brått – det er rett og slett paddeflatt på toppen. Også den spisse Lion's Head på 669 meter gir byen en markant signatur.

Europa i Afrika

Det er nok først og fremst beliggenheten mellom fjelltoppene og Atlanterhavet som gir byen det strålende ryktet, men det betyr ikke at selve byen bør overses. Legg igjen dine forestillinger om det ville Afrika før du reiser hit, og du vil neppe bli skuffet. Utseendemessig ser Cape Town ut til å kunne ligget hvor som helst, for eksempel Europa. Landets historie tatt i betraktning er ikke det veldig overraskende. Stilen er umiskjennelig europeisk, med viktorianske bygninger og nederlandsk inspirasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer