Til Castros hjemby

Kjempetidlig morgen, og det er tid for å fly til Santiago de Cuba - Castros hjemby.

Cubanske drosjer er ikke som drosjer andre steder...
Cubanske drosjer er ikke som drosjer andre steder... Vis mer
Publisert

Det er grytidlig om morgenen og jeg vekkes av telefonen - jeg skal til Santiago de Cuba. Utenfor venter en 50-talls Dodge med taxisjåføren Pepe. Avtalte i går at han skulle hente meg, og heldigvis holder han ord.

Apostlenes hester

Selv om klokken ikke er nådd seks, kryr det likevel av mennesker langs veiene. Lange køer og for få busser resulterer i at mange må gå til jobben langs motorveien. Turen ut til flyplassen, José Martí, tar 40 minutter. (I en moderne bil ville det tatt 20 minutter.) Takket være de humpete veiene klarer jeg å holde meg våken.

Lokalt lufttransport

Terminalen jeg skal reise fra ligger et stykke fra de andre og vi må kjøre gjennom et boligfelt for å komme dit. Jeg har hørt litt av hvert om cubanske innenriksfly så spenningen foran turen er følbar.

Vel inne på flyplassen (som holder en grei standard), kan jeg sjekke inn og starte letingen etter en etterlengtet frokost. Heldigvis finner jeg en bar hvor jeg får tak på en aldri så liten sandwich før magen slår krøll på seg. Formen stiger betraktelig etter kaloriinntak og en kopp svart kaffe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer