Til himmels i en sky av røyk

Et tysk selskap planlegger å starte flyrute for røykere.

Illustrasjon: Smintair lover full røykeadgang i lufta, men vil de noen gang ta av? Foto: Facundo Porras
Illustrasjon: Smintair lover full røykeadgang i lufta, men vil de noen gang ta av? Foto: Facundo Porras Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En tidligere aksjemegler fra Düsseldorf planlegger å starte opp flyrute for røykere mellom Düsseldorf og Tokyo. Selskapet Smintair eller Smoker's International Airways, flagger oppstart av første flygning 26. mars neste år. Selskapet vil starte med tre leasede Boeing 747 i rute mellom Düsseldorf og Tokyo, og benytte Lufthansas mekanikere til vedlikehold.

- Det handler om service, og det inkluderer å hjelpe reisende til å unngå lange timer uten en eneste røykepause på langflygninger, sier Smintairs Alexander Schoppmann til Associated Press.

- Vil ha tilbake flygleden

Selskapet proklamerer på sine nettsider at de ønsker å gjenninføre flygleden, intet mindre. Det vil de gjøre ved å ha god seteplass om bord - 138 seter i fly med plass til mer enn 400 personer. En del av flygleden slik Smintair ser det, er også at kundene blir presentert for cubanske sigarer, gourmetmat og pene flyvertinner i designertøy. Først og fremst er kampsaken å avskaffe røykeforbudet om bord, og tillate røyking på alle seter. Smintair hevder at deres fly på tross av røykende passasjerer, får bedre luft om bord enn ordinære fly. Grunnen er at de vil bruke mer luft utenfra til å friske opp kabinluften. (Noe som krever mer drivstoff.) I margen kan vi kuriøst notere at selskapet på sine nettsider sammenligner ikke-røykernes kampanjer med nazistenes før og under 2. verdenskrig, og at selskapets grunnlegger ikke tror på forskning som påpeker skadevirkningene av passiv røyking ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer