Til himmels i miniromskip

The Lynx skal kunne ta flere turer daglig, og du får tilnærmet pilot-plass. Se video.

Publisert
Sist oppdatert

The Lynx, gaupen, er navnet det lille romskipet fra Xcor Aerospace har fått. Det amerikanske selskapet melder seg på i konkurransen om romturistene med et lite, nyutviklet romskip.

Lynx er på størrelse med et lite fly, og passasjerene får sitte tilnærmet på pilotplass. Romskipet skal være klart til å frakte de første romturistene ut i vektløshet i løpet av 2010. Farkosten skal kunne reise ut med gjester flere ganger daglig.

Kanskje romfart fra Sverige?

Xcor produserer The Lynx, mens et annet selskap skal opererer reisene ut i rommet. Selskapet gir ingen informasjon om hvilke priser reisende må regne med å betale for turen.

Flyr selv

Mens SpaceShip Two benytter seg av et hjelpefartøy, vil The Lynx ta av på egen hånd fra rullebanen, og lande som et glidefly, men med mulighet for oppstart av motorer på returen, om nødvendig.

Topphastigheten er mach 2, som etter planen skal nås i en høyde av 200.000 fot.

- Lynx vil bli den beste turen på denne planeten. Akselerasjonen, vektløsheten og utsikten vil gi deg en opplevelse av en annen verden, skryter Xcors testpilot, tidligere romferge-astronaut Rick Searfoss i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer