Til hvert sitt bruk

Hvor tar du kjæresten med på en romantisk middag, og hvilken restaurant passer best til business?

Publisert
Sist oppdatert

På bakgrunn av våre besøk på Oslos stjernerestauranter gir vi disse anbefalingene om hvilke restauranter som passer best til hvilket bruk.

Romantisk i det røde rommet på Le Canard.
Romantisk i det røde rommet på Le Canard. Vis mer
Frisk frukt og monogrammer på Statholdergaarden.
Frisk frukt og monogrammer på Statholdergaarden. Vis mer


Romantisk

For romantiske besøk med din kjære anbefaler vi spesielt Le Canard eller Statholdergaarden. Begge disse restaurantene har spesielle omgivelser med romantisk sjel: Restaurant Le Canard ligger i en egen, fredet villa på Frogner med lysekroner, nips, antikviteter og sart porselen - og Statholdergaarden kan by på romantiske stukkaturer og frisk frukt på alle bord i en fredet sentrumsvilla fra 1640. Le Canard er ofte vertssted for små brylluper og romantiske middager, og blir ifølge daglig leder Kåre Wang gjerne benyttet som kulisser for frieri. At de også har hatt en hendelse hvor frieren fikk nei, betegnes som heller uvanlig … Statholdergaarden ønsker å være en forlengelse av innehavernes egen spisestue, hvor de forsøker å gi like mye kjærlighet og glede i produktet som de ville gjort i sin egen spisestue.

For forretninger på Annen Etage. Foto: Karoline
For forretninger på Annen Etage. Foto: Karoline Vis mer


Business

Annen Etage er den av de seks michelinrestaurantene som vi vil si passer best til business. Først og fremst på grunn av beliggenheten; her kan de bo på ærverdige Hotell Continental og spise gourmetmat i samme bygg.
Annen Etage er Skandinavias eneste hotellrestaurant med stjerne i Michelinguiden, og var også den første restauranten i norgeshistorien som fikk michelinstjerne. Dessverre for restauranten her det ikke lykkes dem å beholde stjernen hele tiden, men nå er de på banen igjen med en ny stjerneutmerkelse siden 2002.

Ungt og trendy på Oro. Foto: Karoline
Ungt og trendy på Oro. Foto: Karoline Vis mer


Hipt

Sentrumsrestauranten Oro må være valget for deg som er ute etter stjernemat i unge og hippe omgivelser. Oro – som er spansk for ”gull” – er den ferskeste av Oslos stjernerestauranter, noe som kan sees tydelig på møbler og interiør. Det er nok her du finner de mest moderne omgivelsene, og utsmykking av stål, lyst metall og speilglass - i stedet for malerier, stukkaturer og nips som du finner hos de fleste av de andre stjernerestaurantene.

  Les om restauranten her:
 • Oro

Feinschmecker for deg som vil stikke deg litt bort.
Feinschmecker for deg som vil stikke deg litt bort. Vis mer


Diskret

For deg som av en aller annen grunn ønsker å stikke deg litt bort, vil vi først og fremst anbefale Spisestedet Feinschmecker. Den noe gråstenkte stjernerestauranten ligger i en boligblokk i et typisk boligstrøk på Frogner, så her er det i utgangspunktet gode muligheter for både å ankomme og reise uten å bli iakttatt av interesserte forbipasserende. Restauranten har også mange kroker og tykke puter det er mulig å gjemme seg bort i. Interiøret er heller gammelmodig, og her slipper du unna de som er ute etter en kul kveld på et trendy sted. Dette er ikke stedet du går for å se eller bli sett; heller det motsatte.

Bagatelle oser status.
Bagatelle oser status. Vis mer


Status

Dersom målet med middagen, foruten å spise god mat, er å se og bli sett, ville vi valgt Restaurant Bagatelle. Dette er den stjernerestauranten i Norge med lengst fartstid i Michelinguiden, og kanskje den stjernerestauranten de fleste av oss har hørt om. Bagatelle fikk sin første stjerne i 1986, og har beholdt den siden. Siden 1993 har restauranten, som eneste i Norge, to michelinstjerner. Eyvind Hellstrøm, som driver Bagatelle, sier at restauranten gjennom gastronomien forsøker å gjøre menneskene litt lykkeligere hver dag.

Pris

Det er vanskelig, om ikke umulig, å rangere restaurantene etter pris. Du kan lese om prisene hos de forskjellige restaurantene, i de enkelte artiklene. I mellomsjiktet er det lite prisforskjeller, men Bagatelle må nok sies å ligge i det øvre sjiktet hva gjelder menypriser og Feinschmecker i det nedre. Husk at selv om du kjøper en treretters meny, så kan det godt hende du ender på fire eller flere retter, fordi det tilkommer diverse mellomretter som man ikke regner med når man selger menyene. Og hva har vel dessuten et par hundrelapper å si når vi snakker om en opplevelse i denne prisklassen likevel?

Vi understreker at dette ikke er en fasit, men kun våre subjektive anbefalinger.

 • Tilbake til hovedartikkelen.


 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer