Til India uten magetrøbbel

To ukers ferie i India. Målet - å ikke bli sittende på dass.

Ulp, kjente jeg romling i magen nå? Foto: Hanne Haugen
Ulp, kjente jeg romling i magen nå? Foto: Hanne Haugen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i august var det bestemt - jeg skulle reise til India sammen med to venner i romjulen. Jeg både gledet og gruet meg til turen. Hvorfor jeg gruet meg?

Svaret er enkelt: diaré.

Jepp, India er landet der "alle" blir dårlige i magen. Bare tanken på den sagnomsuste "Delhi belly" får blodet til å fryse til is i en reisendes årer. Så også mine.

- Jeg drar ikke dersom ikke alle tar Dukoral på forhånd, jeg vil ikke risikere at ferien går i dass, formante jeg mine to reisekompiser Thomas og Hanne.

Jeg har vært dårlig på ferie før, og det er mindre morsomt. Dessuten skulle vi kjøre ganske lange strekninger i bil. Hvor gøy er det å sitte i bilen mens saker og ting presser på i begge ender? Nettopp.

Se hvilke smarte forholdsregler du bør ta lenger ned i saken.

Månedene gikk, og plutselig var det bare noen uker til vi skulle reise. Visumet var fikset, og jeg hentet Dukoral på apoteket. Dukoral viste seg å bestå av to små glass med flytende væske inneholdende kolerabakterier. Dette skulle drikkes sammen med et brusepulver med bringebærsmak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.