Til India uten magetrøbbel

To ukers ferie i India. Målet - å ikke bli sittende på dass.

Ulp, kjente jeg romling i magen nå? Foto: Hanne Haugen
Ulp, kjente jeg romling i magen nå? Foto: Hanne Haugen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i august var det bestemt - jeg skulle reise til India sammen med to venner i romjulen. Jeg både gledet og gruet meg til turen. Hvorfor jeg gruet meg?

Svaret er enkelt: diaré.

Jepp, India er landet der "alle" blir dårlige i magen. Bare tanken på den sagnomsuste "Delhi belly" får blodet til å fryse til is i en reisendes årer. Så også mine.

- Jeg drar ikke dersom ikke alle tar Dukoral på forhånd, jeg vil ikke risikere at ferien går i dass, formante jeg mine to reisekompiser Thomas og Hanne.

Jeg har vært dårlig på ferie før, og det er mindre morsomt. Dessuten skulle vi kjøre ganske lange strekninger i bil. Hvor gøy er det å sitte i bilen mens saker og ting presser på i begge ender? Nettopp.

Se hvilke smarte forholdsregler du bør ta lenger ned i saken.

Månedene gikk, og plutselig var det bare noen uker til vi skulle reise. Visumet var fikset, og jeg hentet Dukoral på apoteket. Dukoral viste seg å bestå av to små glass med flytende væske inneholdende kolerabakterier. Dette skulle drikkes sammen med et brusepulver med bringebærsmak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer