Til sengs i et romskip

Et luksusskip møter filmen Det Femte Element. Det heter det i lanseringen av et futuristisk hotell som, hvis alt går etter planen, vil åpne for gjester i London i 2005.

Publisert
Sist oppdatert

Har du drømt om å bo i et luksuriøst romskip, inspirert av japansk design, for en billig penge? Til neste år kan du kombinere juleshoppingen i Brick Lane og Oxford Street med overnatting i futuristiske Yotel, et nytt hotellkonsept som ble lansert under 100% Design i Earl Court i London, en av verdens viktigste designmesser som i år ble arrangert for tiende år på rad. Messen gikk av stabelen 24. september.

En bikube midt i London

Ideen og inspirasjonen for Yotel kommer fra japanske capsule hotels, som kan minne om en bikube eller flere oppbevaringsbokser på rekke og rad. I disse rommene, som riktignok er vesentlig større enn de japanske, vender vinduene inn mot korridorer som bader i simulert dagslys. Fraværet av vanlige vinduer betyr at hotellet kan bygges overalt. På flyplasser, under jorden og til og med i trange og kronglete bysentre. Mannen som siklet over ideen om å adoptere det japanske hotellkonseptet er Simon Woodroffe, som lanserte restaurantkjeden Yo! Sushi i Storbritannia for fem år siden.

Hotellet er designet av Priestman Goode, som blant annet har hjulpet til med å definere det som kommer til å bli verdens største og mest luksuriøse fly i 2006, Airbus A380. Goode kaller hotellet en revolusjon og beskriver de ti kvadratmeter store rommene som luksusskip møter filmen The Fifth Element.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer