Til Syden på billigsalg

Vurderer du å hoppe på en billigtur til varmere strøk? Vi har testet restplass i Italia.

Vi har aldri før fått mer kvadratmeter for pengene på restplass.
Vi har aldri før fått mer kvadratmeter for pengene på restplass. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka er elleve på kvelden og flyet vårt har akkurat landet på flyplassen Fiumicino i Roma. Det høljeregner. Jeg og moren min har betalt 2.000 kroner hver for ei uke med det vi trodde skulle bli sol og varme, men dette minner mer om ei uværsnatt på Vestlandet.

Og det mest spennende av alt - vi vet ikke hvor vi skal. På den uspesifiserte billetten vår står det Roma/Vestkysten av Italia. Ifølge dama på Star Tours salgsavdeling kan det visstnok bety alt fra Toscana i nord til Sorrento i sør.

Jeg har reist uspesifisert flere ganger før, men det er første gang jeg ikke engang vet i hvilken by jeg skal tilbringe den neste uka. Vanligvis har den store spenningen bare vært knyttet til hotellets beliggenhet.

Her finner du ditt eget reisekupp

Utdøende rase

Sammen med resten av reisefølget vårt fra Norge blir vi loset videre til vår guide Erik. Han tar imot oss med et smil.

- Hej och välkomna. Dere skal bo i Terracina, forteller han og gir oss en konvolutt som har navnet på byen skrevet utenpå og en nøkkel til stedet vi skal bo, inni. Til Terracina tar det cirka en og en halv time, sier Erik før han skysser gruppen videre inn i bussen, heldigvis under tak så vi slipper unna de gedigne regndråpene. Gruppa som reise uspesifisert, består tilsynelatende av alt fra ektepar og kjærestepar til familier, venner og voksne mødre og døtre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer