Til Syden uten fly

Bil, buss, tog og båt. Det er muligheter for å komme seg til Syden, også for deg som ikke vil fly.

Publisert
Sist oppdatert

Går det å komme til Syden uten å måtte fly? Jeg lurer på om det finnes muligheter for oss med flyskrekk. Jeg tenker på kombinasjonen bil-båt. Det hadde vært fint hvis dere kunne skrive litt om det.

Bile og hvile

Først og fremst litt om ”Syden”: Du sier ikke hva du mener med Syden, men generelt sett er det et vidt begrep som brukes om Middelhavsområdene; dvs. Spania, Italia, Hellas, Tyrkia, med mer. Uansett hvilke av disse stedene du forbinder med Syden, har du mange muligheter til å komme deg dit uten å måtte fly. Det tar selvsagt noe lengre tid – men så har du også muligheten til å oppleve ting underveis.

Du nevner spesifikt reise med bil og båt. Du kan kjøre hele veien til eksempelvis Spania, eller du kan ta båt fra Norge og til Kiel eller til Danmark – og så kjøre derfra. En snedig måte å korte ytterligere inn på kjøretiden, er å benytte seg av ”biltog”-konseptet på tyske jernbaner. Der kjører du ganske enkelt bilen inn på toget, spiser kanskje en god middag, tar en drink og legger deg til å sove. Neste dag våkner du opp et sted i for eksempel Italia - du har forsert mange hundre kilometer, og du er frisk og uthvilt til å kjøre videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer