Ting og instilling som letter flyreisen

Stellevesken og babyen er uadskillelige en god del år. Her er noen småting du bør huske å fylle den med - i tillegg til alle selvfølgelighetene som bleier, våtservietter osv. Har barnet vokst fra stellevesken, så la henne ta med sin egen sekk med nødvendigheter for turen.

Publisert
Sist oppdatert

5: Ekstra skift

Husk ekstra skift, fra innerst til ytterst. Uhell skjer alltid når det minst passer og bleier lekker. Alle kan vel forestille seg hvordan det er å sitte lenge med våte klær som etterhvert blir kalde og gufne. Da har du alt annet enn gode utsikter til en stille og skrikefri flytur.

6: Teppe

Ta med et lite teppe eller en liten dyne - eksempelvis vogndyna. Den kan varme på kalde fly, og du kan legge barnet på teppet mens du venter på flyavgang (dette gjelder selvsagt de aller minste).

7: Mat

Husk nok mat; det er bedre å ha med en skive for mye enn en for lite. Glass med barnemat og melk på flaske får du i de fleste tilfeller varmet på flyet, ellers kan du jo ha det med i flaskevarmer for å være sikker. Styr unna søtsaker; det er vel ingenting som er verre enn en oppgiret unge med svært begrenset bevegelsesfrihet.

8: Drikke

Husk flaske med vann eller annet som barnet liker å drikke. Det er ikke mye drikke å få på flyene nå om dagen, så drikke til både poden og mor og far er greit å ha med.

9: Leker

Leker er et være eller ikke være - eller sagt på en annen måte: Komme fram i noenlunde form eller komme fram som vaskefille - dersom du reiser med barn. Ta med noe som ikke er for smått - så slipper du å kave etter smådeler som havner på gulvet hele tiden, og noe som ikke bråker - med tanke på dine medpassasjerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer