Tips for en tur til Tallinn

Tekst: Øyvind Blankvandsbråten

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Slik reiser du hit: Fly - direkte med Estonian tre ganger i uken. Du kan også ta bil via Sverige, og båt over Østersjøen.

Prisnivå: Prisene er lave, billigere enn Praha for eksempel. Valutaen heter estisk kroon (EEK), 100 norske kroner er cirka 200 kroon.

Shoppingtips: Linvarer, keramikk og en del klær kan være gode kjøp. Hold deg unna de internasjonale kjedene.

Bo-tips: Vi leide privat leilighet av selskapet Erel. De har cirka 40 leiligheter i Tallinn, hovedsaklig i gamlebyen. Billigere enn hotell når man er flere som bor sammen. Mikhli Hotel er også et billig og greit alternativ lengre unna gamlebyen.

Spisetips: Mange sjarmerende steder i gamlebyen, få av de vi har prøvd er direkte dårlige. Tips: Kikk inn kjellerdører. Mat og drikke er billig!

Frokost? Prøv Café Anglais på Rådhusplassen for deilige ciabattas akkompagnert av kunst - et sted med atmosfære. Middelaldersk tema? Gå til Olde Hansa (beskrevet i innledningen). Eksklusivt for feinsmeckeren? Gå til Revalia på Rådhusplassen for godt russisk, italiensk og estisk kjøkken. Pizzadrømmer? Svipp innom Byblos som også ligger på Rådhusplassen.

Språk: Engelsk virker greit, mange snakker finsk og svensk og nesten alle russisk.

Kriminalitet: Vi har verken sett eller blitt utsatt for noe kriminelt på våre to turer hit. Mange sier du ikke bør gå ut etter mørkets frembrudd, men vår erfaring er at dette er sterkt overdrevet. Om du tar normale forsiktighetsregler, ikke drikker deg for full og ikke vifter med masse penger og kredittkort, bør du ikke få problemer.

Eksterne lenker:
Erel for leiligheter
Estonia hoteller
Offisiell informasjon, på engelsk, tilpasset turister.
Fin infoside med mye bilder.
Restaurantanmeldelser for Tallinn

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer