Tips for en tur til Tallinn

Tekst: Øyvind Blankvandsbråten

Publisert
Sist oppdatert

Slik reiser du hit: Fly - direkte med Estonian tre ganger i uken. Du kan også ta bil via Sverige, og båt over Østersjøen.

Prisnivå: Prisene er lave, billigere enn Praha for eksempel. Valutaen heter estisk kroon (EEK), 100 norske kroner er cirka 200 kroon.

Shoppingtips: Linvarer, keramikk og en del klær kan være gode kjøp. Hold deg unna de internasjonale kjedene.

Bo-tips: Vi leide privat leilighet av selskapet Erel. De har cirka 40 leiligheter i Tallinn, hovedsaklig i gamlebyen. Billigere enn hotell når man er flere som bor sammen. Mikhli Hotel er også et billig og greit alternativ lengre unna gamlebyen.

Spisetips: Mange sjarmerende steder i gamlebyen, få av de vi har prøvd er direkte dårlige. Tips: Kikk inn kjellerdører. Mat og drikke er billig!

Frokost? Prøv Café Anglais på Rådhusplassen for deilige ciabattas akkompagnert av kunst - et sted med atmosfære. Middelaldersk tema? Gå til Olde Hansa (beskrevet i innledningen). Eksklusivt for feinsmeckeren? Gå til Revalia på Rådhusplassen for godt russisk, italiensk og estisk kjøkken. Pizzadrømmer? Svipp innom Byblos som også ligger på Rådhusplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer