Tips fra naturfotgrafen

Arne Nævra er en av nordens beste naturfotografer. Vi ble med mesteren på fotokurs rundt Svalbard og gir deg gode tips til de beste naturbildene.

Publisert
Sist oppdatert

Arne Nævra ble i oktober i fjor hedret i Londons Natural History Museum under en stor utstilling av de beste naturbildene tatt av amatører og profesjonelle fra hele verden.

Nævras bilde "Isbjørn" kom på 2. plass i kategorien "Vår verden" i fotokonkurransen Shell Wildlife Photographer of the Year 2007. Bildet av isbjørnen som klamrer seg til et isflak er det mest publiserte bildet Nævra har tatt, men føyer seg likevel inn i rekken med utrolige filmer og stillbilder den profesjonelle fotografen og filmmakeren har gitt oss.

DinSide reiste på cruise langs Svalbardkysten i en uke sammen med Nævra for å lære noe av hemmeligheten bak gode naturbilder. Med unike muligheter for å se urørt natur fra isbryteren Polarstar i regi av Spitsbergen Travel, reiste vi også ut på små ekskursjoner med gummibåt for å komme i posisjon og se naturen på den samme måten Nævra ofte jobber i arktiske strøk.

Bli med til Svalbard og opplev Norges vakreste natur

Telt, tålmodighet og tele

Når man jobber med fotografi av mennesker, tar man gjerne bilder av ansikter som forteller en historie eller fanger en spesiell situasjon som forteller noe. Det samme prøver man i naturfotografi, selv om det kanskje kan virke vanskeligere å få til noen ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer