Tips og råd til ferien i Goa

Lyst til å dra på ferie til Indias palmeparadis? Her er praktisk info.

Det er ikke noe problem å reise til Goa på egenhånd. Foto: Thomas H. Aastad
Det er ikke noe problem å reise til Goa på egenhånd. Foto: Thomas H. Aastad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Goa får besøk av rundt to millioner turister hvert år. Cirka 200.000 av dem er utlendinger. Goa er altså et vel så populært reisemål for indere selv. Da jeg var i Patnem og Palolem i begynnelsen av januar, var det vestlige turister som dominerte.

Det er først og fremst i vinterhalvåret turismen råder. Da kan Goa skilte med et behagelig og varmt klima. (Hold deg unna i juni, juli og august - da er det monsunene som regjerer, med regn og vind. Mange hoteller holder dessuten stengt i denne perioden.) Høysesongen er juleferien. Da øker prisene på overnatting. Se forøvrig klimastatistikk for Goa her.

Goa er kjent som hippienes paradis, og noen steder er det fortsatt hippikulturen som råder (Arambol i nord er et eksempel). Andre steder, spesielt områdene nord for hovedstaden Panjim, er det charterhotellene som dominerer (Candolim, Calangute og Baga). Luksushotellene ligger for det meste ved Colva. Andre områder igjen er midt i mellom - hit reiser turister som ikke har kjøpt en charterpakke, men som ikke er backpackere heller.

Les også:Gøy i Goa - hippienes paradis

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer