Tips til Det gylne triangel

India byr på uforglemmelige opplevelser. Her fra Agra fort en tåkefylt morgen. Foto: Stine Okkelmo
India byr på uforglemmelige opplevelser. Her fra Agra fort en tåkefylt morgen. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gylne triangel regnes som en av "klassikerne" for indiaturisten. Du får se det beste av hva de fleste regner som det typiske India. New Delhi, Jaipur og Agra ligger i et triangel, med 3-5 timers biltur imellom seg.

De aller fleste utenlandske turister starter sin rundtur i New Delhi, da det er her de lander når de ankommer India. Du kan velge New Delhi-Agra-Jaipur, eller New Delhi-Jaipur-Agra - det er opp til deg. Uansett vil jeg anbefale at du har minst én overnatting i både Jaipur og Agra. I Jaipur kan du med fordel overnatte to netter. Det er en utrolig flott by, og med så mye og se og så mye bra shopping er det greit å ha to dager.

Du kan melde deg på en arrangert tur med flere deltakere, eller gjøre som vi gjorde, og leie en privatsjåfør. For en rundtur med to overnattinger betalte vi rund 1 500 kroner per person, og da var alle inngangspenger til attraksjonene inkludert. Hotellet ditt kan hjelpe deg å ordne en slik tur.

Dersom du takker ja til en av guidene som kommer bort og tilbyr sine tjenester ved attraksjonene, så avtal pris på forhånd. Det er ikke dyrt å få en guide, men det er greit å avtale først, så kan du heller gi litt ekstra dersom du er fornøyd med guiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.