Tips til Det gylne triangel

India byr på uforglemmelige opplevelser. Her fra Agra fort en tåkefylt morgen. Foto: Stine Okkelmo
India byr på uforglemmelige opplevelser. Her fra Agra fort en tåkefylt morgen. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gylne triangel regnes som en av "klassikerne" for indiaturisten. Du får se det beste av hva de fleste regner som det typiske India. New Delhi, Jaipur og Agra ligger i et triangel, med 3-5 timers biltur imellom seg.

De aller fleste utenlandske turister starter sin rundtur i New Delhi, da det er her de lander når de ankommer India. Du kan velge New Delhi-Agra-Jaipur, eller New Delhi-Jaipur-Agra - det er opp til deg. Uansett vil jeg anbefale at du har minst én overnatting i både Jaipur og Agra. I Jaipur kan du med fordel overnatte to netter. Det er en utrolig flott by, og med så mye og se og så mye bra shopping er det greit å ha to dager.

Du kan melde deg på en arrangert tur med flere deltakere, eller gjøre som vi gjorde, og leie en privatsjåfør. For en rundtur med to overnattinger betalte vi rund 1 500 kroner per person, og da var alle inngangspenger til attraksjonene inkludert. Hotellet ditt kan hjelpe deg å ordne en slik tur.

Dersom du takker ja til en av guidene som kommer bort og tilbyr sine tjenester ved attraksjonene, så avtal pris på forhånd. Det er ikke dyrt å få en guide, men det er greit å avtale først, så kan du heller gi litt ekstra dersom du er fornøyd med guiden.

Ikke vær redd for å spise indisk mat. Indere er generelt sett veldig nøye med hygiene. Er du med på en arrangert tur, eller har en privatsjåfør, vil du bli tatt med til restauranter med god mat og godt rykte - og de er ikke dyre i det hele tatt. En middagsrett med ris og nanbrød koster 30-50 kroner. Dersom du ikke er så vant til sterk mat, kan det være lurt å venne magen til litt sterke krydder før du reiser. Men det finnes milde retter i India, også. Les forøvrig Til India uten magetrøbbel for tips om forholdsregler du bør ta.

Slik kommer du deg hit:
Det går ingen direktefly mellom Norge og New Delhi. Du må mellomlande på en av knutepunktflyplassene i Europa. Du kan velge mellom KLM, Air France, British Airways, Lufthansa eller Finnair. Du kan få flybilletter ned i 4.500 kroner.

De eneste direkteflyene mellom Norge og India, er Apollos charterfly til Goa. Du kan fly hit, og deretter ta et innenriksfly til New Delhi. Indias største lavprisselskaper som flyr tmellom Goa og new Delhi er Air India, Kingfisher, Air Deccan, Go Airlines, IndiGo og Spicejet. Du kan få en tur/returbillett til New Delhi fra litt under tusenlappen.

Du må ordne med visum gjennom Indias ambassade i Oslo hvis du skal til India. Det koster 400 kroner, og du kan oppholde deg i India i inntil tre måneder. Sørg for å ordne med visum i god til før avreise, og minst ti arbeidsdager før du skal reise. Mer info finner du her.

Info på nett: www.goldentriangleindia.com, Independents Complete guide to India's Golden Triangle

Lonely Planet har en egen bok som dekker Rajasthan (med Jaipur), Delhi og Agra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer