Tips til jenter på tur

Publisert
Sist oppdatert

"Sisters are doing it for themselves" i disse dager, om det så betyr en shoppingtur til Paris, en spahelg i Tallinn, en sykkeltur i Provence, eller en mer eksotisk rundreise i Asia eller Sør-Amerika.

Kvinner tjener egne penger, og styrer bruken av dem selv. Kanskje er det mor som ønsker seg en frihelg fra mann og barn, kanskje er det forretningskvinnen som reiser mye alene i jobben, eller kvinnen som har ferie på tider av året da ingen andre i familien eller vennegjengen kan reise, eller kanskje det er hun som foretrekker å reise ut på eventyr på egenhånd.

Det finnes flere reisebyråer som spesialiserer seg på kvinner, og arrangerer rene kvinneturer. Det finnes også nettsider der du kan søke etter andre kvinner som skal reise til samme destinasjon som deg. (Se lenker nederst i artikkelen.)

Uansett, her er gode tips til kvinner som reiser alene:

Sett deg inn i kulturen

Første bud for jenter som reiser alene, er å finne ut mest mulig om kulturen i landet/landene du skal besøke. Hva slags posisjon har kvinner i samfunnet? Er det vanlig at kvinner beveger seg alene rundt? Preges landet av en "machokultur"? Hvordan er kleskoden?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer