Tips til Roma

Den evige stad er i vinden. Her er tipsene til romaturen.

Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 20. mai er det premiere på den andre Dan Brown-filmen Engler & Demoner. Filmen er nesten like mye omtalt som den forrige, Da Vinci-koden.

Denne gang er professor Robert Langdon i Roma, der en mystisk sekt er ute etter å tilintetgjøre Vatikanet.

I løpet av handlingen får du være med til mange av Romas flotteste attraksjoner - men vit at innspillingen av filmen for det meste foregikk i California. Vatikanet tillot ikke filming ved helligdommene, og har uttalt at de er lite begeistret for Dan Browns actionhistorie.

Selv om lite av Engler & Demoner faktisk er spilt inn i Roma, kommer filmen til å gi deg lyst til å reise til Den evige stad, som regnes som en av verdens mest populære storbyer for turister.

DinSide har her samlet sammen tips og råd om hva du bør gjøre, hvor du kan bo, og hvor du får den beste maten i byen.

Reis vår og høst: Roma er som nevnt en av verdens største turistbyer, og i høysesongen om sommeren kryr det av turister. Lange køer kombinert med høye temperaturer kan gjøre selv den mest sindige turisten stresset. Et tips da er å heller reise til Roma om våren (mars-mai) eller høsten (september-oktober). Reiser du om sommeren, er det et godt tips å komme deg opp tidlig og troppe opp på turistattraksjonene rundt kl 9. Fra klokken ti kommer nemlig turistbussene, og deretter blir det bare flere og flere turister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.