Tips til Thailand

Planlegger du tur til Thailand? Les disse tipsene før du reiser.

Drømmer du også om dette i høst eller vinter? Foto: Kasia Franc/Stock.Xchng
Drømmer du også om dette i høst eller vinter? Foto: Kasia Franc/Stock.Xchng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thailand tiltrekker seg flere turister enn noe annet land i Sørøst-Asia. Den supre kombinasjonen av nydelige strender, fantastisk natur, eksotisk mat, vannaktiviteter, og ikke minst, de snille prisene, gjør at flere og flere nordmenn reiser hit.

Ifølge charterselskapene blir Thailand vinneren av denne charter-vinteren og Star Tour leter etter ekstra flykapasitet for å dekke den økte etterspørselen. Nordmenn lar seg altså ikke skremme av urolighetene i landet de siste månedene.

Thailand har derimot blitt et mindre populært reisemål for svenskene, som i en årrekke har hatt det asiatiske landet som favorittreisemål.

Planlegger du en tur til Thailand i høst eller vinter? Her har vi samlet sammen noen reisetips, slik at du raskt kan få et overblikk før du drar av gårde.

Har du gode Thailandtips? Bruk diskusjonsforumet under for å dele dem med våre lesere.

Drømmereiser til 10.000 kroner

Palmesus, grønt vann, snorkling og puddersand. Hva mer enn dette kan du ønske deg? Foto: Astrid Mannion
Palmesus, grønt vann, snorkling og puddersand. Hva mer enn dette kan du ønske deg? Foto: Astrid Mannion Vis mer


Strandperlene

Reiser du til Thailand, må du også besøke noen av de fantastiske strendene landet har å by på. De går ofte til topps i lister og kåringer av verdens fineste strender, og det er lett å se hvorfor. Lurer du på hvor du skal dra? Her kommer det jo selvsagt an på smak og behag, men er du på utkikk etter nydelige strender som ikke er stappfulle av tursiter, kan følgende steder anbefales:

Koh Pha-Ngan: Denne stille, tropiske øya ligger i Suratthaniprovinsen, like nord for Koh Samui. Det finnes områder på øya som er kjent for sine moonparties, men vil du komme deg bort fra all festingen og bare nyte stillhet og en deilig strand, anbefaler vi noen dager på Bottle Beach. Det er få overnattingsmuligheter her, så bestill overnatting før du drar.

Koh Phi Phi: Dette er kanskje en av Thailands mest berømte øyer, kjent for innspillingen av The Beach med Leonardo DiCaprio. Det er en nydelig øy, men det er nok mange som blir skuffet over hvor overfylt øya har blitt. Vil du komme deg unna folkemengdene imens du er her, anbefales en båttur til Bamboo Island. Lei en longtailbåt, turen tar cirka en time. Det bor ingen mennesker på øya, og du kan svømme, sole deg og snorkle i de fantastiske korallrevene nesten helt i fred.

Glimt fra Thailand

Det er hundrevis av nydelige strender å velge mellom i Thailand. Foto: Bianca Venter/Stock.xchng
Det er hundrevis av nydelige strender å velge mellom i Thailand. Foto: Bianca Venter/Stock.xchng Vis mer


Chumphon: Denne sørlige provinsen har 220 kilometer med kystlinje med masse fine strender. Her er det heller ikke trangt om plassen og du kan ha strendene helt for deg selv. Les mer om Chumphonprovinsen og strendene her.

Koh Mak: Denne øya, som bare ligger noen mil fra Kambodsja, ligger på The Times’ liste over verdens beste hemmelige strender. Kanskje ikke så hemmelig lenger, men det er allikevel lett å finne kritthvite strender du kan ha helt for deg selv.

Koh Samet: The Times har også nylig kåret Ko Samet, som ligger mellom Bangkok og Pattaya, til Thailand’s mest sexy strand. Den grønne og frodige øya har usedvanlig vakre strender og vannkvalitet, selv om den bare ligger en tretimers bussreise fra hovedstaden.

Mat

Det er få steder i verden hvor maten er så rik på smak som i Thailand. Foto: Jan Tabery / Stock.Xchng
Det er få steder i verden hvor maten er så rik på smak som i Thailand. Foto: Jan Tabery / Stock.Xchng Vis mer


Thailand er en destinasjon i seg selv bare på grunn av maten, mener mange. Annica Wainwright, som er matjournalist og restaurantkritiker for britiske Square Meal, ble Thailandfrelst etter en reise dit for fire år siden. Nå drar hun tilbake hvert år, og blir minst en måned om gangen. Her gir hun DinSides lesere noen mattips:

- Ikke vær redd for å prøve maten som lages på gaten, den er ofte bedre enn i restaurantene. Ikke la deg skremme av plastikkmøbler og gassbrennere på gatehjørnene, heller – fisken og kjøttet som serveres her er helt fersk, smaker fantastisk og maten er mye billigere enn i restaurantene.

- Hvis du skal spise på en restaurant, spis som thailenderne og bestill mange forskjellige retter slik at alle kan dele.

- Thailendere spiser med en skje (høyre hånd) og gaffel (venstre hånd) og dytter maten på skjeen med gaffelen. Det er uhøflig å putte gaffelen i munnen. Det er bare nudler skal spises med pinner.

- Unngå å blåse nesen eller slikke fingrene på når du spiser. Høyrehånden skal brukes til å plukke opp maten.

Lær å lage mat i Thailand

En times massasje til 35 kroner? Ja takk! Illustrasjonsfoto: Colourbox
En times massasje til 35 kroner? Ja takk! Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer


Shopping og fritid

Hvis du er ute etter shoppingkupp, ta deg en tur til den nørdøstlige regionen av Isaan. Wainwright anbefaler en tur til markedet i Nong Khai, som for eksempel selger silkeduker for en brøkdel av prisen du betaler på turiststedene. Det er her kjøpmenn i Sør-Thailand drar for å kjøpe varene sine, forteller hun.

- Det finnes mange marked i hele Bangkok, men Chatuchak Weekend Market er det største av dem alle. Her finner du mer enn 15.000 småbutikker og boder som selger alt fra klær og suvenirer, til mat og levende dyr, sier Wainwright.

Blir du lei av all shoppingen og trenger en pause, er kinoene i Bangkok er blant de beste i verden. Du finner de beste kinoene på de mest eksklusive kjøpesentrene. Kjøp en VIP-billett for rundt 100 kroner og nyt filmen i kjølige omgivelser, store, behagelige lenestoler, puter og tepper. Thailands nasjonalsang spilles alltid før en fremvisning – husk å reis deg opp når den spilles.

Uansett hvor du reiser i Thailand bør du få så mange massasjer som mulig – de er mye, mye billigere enn hjemme og veldig avslappende når du er på ferie! Til og med de som reiser på budsjett kan ta seg råd til dette, med priser helt ned i 200 baht (cirka 35 kroner) i timen.

Annen nyttig info:

 • Thailendere er ekstremt høflige og oppførselen deres er veldig påvirket av buddhismen. Du bør aldri vise at du er sint eller miste beherskelsen i Thailand - dette er sett på som en svakhet av thailendere. "Konflikter kan løses med et smil", er mantraen her!
 • Kvinner skal ikke ta i munker. Hvis en kvinne skal gi noe til en munk, må hun gjøre det indirekte slik at det ikke blir noen fysisk kontakt.
 • Unngå å ta på mennesker. Hodet er sett på som den helligste delen av kroppen, så det er spesielt viktig å unngå å ta på hodet til noen. Føttene er den minst hellige delen av kroppen, så unngå at de peker på noen når du sitter, for eksempel, da det kan bli sett på som veldig uhøflig. Thailendere håndhilser som regel ikke.
 • Husk hvilken sesong det er før du bestiller deg tur til Thailand. Her sies det å være tre sesonger; sommeren er fra mars til juni, regnsesongen fra juli til november, mens den "kjølige" sesongen begynner i november og varer til februar (du kan fremdeles forvente en temperatur på rundt 33 grader celsius).
 • Det er billigst å dra hit når det ikke er turistsesong, pluss at hotell og andre overnattingssteder blir billigere. April, mai, juni, september og oktober er den beste tiden å dra hvis du vil gjøre ferien litt billigere.
 • Skal du være i Thailand i mer enn 30 dager, må du få et visa. Blir du lengre uten visa, vil du få en dagsbot på 500 baht (cirka 80 kroner) på flyplassen eller grensen. I verste fall, kan du bli arrestert og anholdt på et immigrasjonssenter hvis du blir tatt med et utløpt visa.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer