Tjuvholmen på 22. plass

En av 46 steder anbefalt av New York Times som reisemål i 2013.

Tjuvholmen er ifølge New York Times ett av Oslos store, nye trekkplastre. Mye på grunn av dette byggverket, og det som skjer rundt. Foto: Per Ervland
Tjuvholmen er ifølge New York Times ett av Oslos store, nye trekkplastre. Mye på grunn av dette byggverket, og det som skjer rundt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På førsteplass kommer Rio de Janeiro, så følger Marseilles og Nicaragua. Men på 22. plass på New York Times liste over steder å besøke i 2013 finner vi altså Oslo. Og det er først og fremst Tjuvholmen som trekkes frem som grunn til å ta en tur. Men ikke bare.

Se, en strand midt i Oslo

Oslo trekkes frem

New York Times skriver om hovedstaden at den har vært lett å overse sammenlignet med de øvrige nordiske hovedstedene. Men ikke nå lenger, skriver avisen, og trekker frem både nærheten til sjøen, museer, arkitektur og mat.

Til sommeren vil det nok kry av ikke bare norske turister ved den lille badeparken ved Astrup Fearnley-museet. Foto: Karoline Brubæk
Til sommeren vil det nok kry av ikke bare norske turister ved den lille badeparken ved Astrup Fearnley-museet. Foto: Karoline Brubæk Vis mer


Og det er utbyggingen av Tjuvholmen med det området har betydd i form av revitalisering av havneområdet avisen bruker noen linjer på. Spesielt har New Yorkerne merket seg Astrup Fearnley-museet. Det særpregede bygget ytterst mot fjorden er designet av Renzo Piano og ble offisielt åpnet av Dronning Sonja den 27. september.

Her kan du se hvordan det så ut på Astrup Fearnley-museet i åpningsuken

Bo og spise

Fra et av rommene på The Thief. Foto: Elisabeth Dalseg
Fra et av rommene på The Thief. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


New York Times nevner også The Thief, Stordalens nye designhotell, som har fått voldsomt mye presse i Norge, både av positiv og negativ karakter, etter åpningen. Dessuten ramser de opp områdets gallerier og den nye skulpturparken rundt museet.

Fra byen forøvrig er det kun en attraksjon som blir nevnt. Og nei - det er ikke Operahuset.

Restaurant Maaemos to Michelinstjerner, som restauranten ble tildelt kun kort tid etter oppstart, skaper også forventning om et bra opphold for langveisfarende.

Her får du billig Michelin-mat

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer