Norgesferie

To av tre planlegger norgesferie i sommer

Flest skal til Vestland, ifølge fersk spørreundersøkelse.

Mange nordmenn legger sommerferien til Norge – særlig til Vestland fylke – som disse ved Kjosfossen i Aurland kommune. Foto: Marianne Løvland / NTB
Mange nordmenn legger sommerferien til Norge – særlig til Vestland fylke – som disse ved Kjosfossen i Aurland kommune. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert

Norgesferie står sterkt – også etter pandemien. To av tre planlegger å legge sommerferien innenfor landets grenser, ifølge en fersk spørreundersøkelse.

– En skulle kanskje tro at de fleste vil dra til utlandet i år ettersom man ikke har hatt mulighet til det på veldig lenge, men det er altså ikke tilfelle, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

1.025 personer har deltatt i NHOs sommerferieundersøkelse, som er gjennomført av TNS Gallup. Her svarte 66 prosent at de planlegger å feriere i Norge.

Til sammenligning svarte 58 prosent det samme i 2019, den siste «normale» sommeren før pandemien.

Usikkerhet

Det at så mange fremdeles ønsker å feriere i Norge kan skyldes flere ting, mener Krohn Devold. Hun peker blant annet på usikkerhet knyttet til pandemien, krigen i Ukraina og økte kostnader. Det mye omtalte trøbbelet med pass kan også være en medvirkende årsak, mener hun.

– Når det er sagt, er det godt mulig vi ser begynnelsen på en varig trend der færre reiser til utlandet og flere velger kortreist ferie hjemme i Norge, sier Krohn Devold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer