To av tre velger Norge

Et økende antall nordmenn planlegger for norgesferie i sommer, viser en ny undersøkelse fra Innovasjon Norge.

Å: Selv om det nå åpnes for utenlandsferie, planlegger likevel de fleste av oss å holde oss i hjemlandet denne sommeren. Her fra Å i Lofoten, med utsikt mot Værøy og Røst. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Å: Selv om det nå åpnes for utenlandsferie, planlegger likevel de fleste av oss å holde oss i hjemlandet denne sommeren. Her fra Å i Lofoten, med utsikt mot Værøy og Røst. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To av tre nordmenn oppgir at de vil legge ferien til Norge, og ni av ti velger å reise med egen bil. Dette til tross for at myndighetene nå har åpnet for at nordmenn kan feriere i de fleste europeiske land, uten å bli pålagt karantene når de kommer tilbake.

Planlegger mer

I likhet med undersøkelsen gjort i mai, er det fremdeles reiser i egen region som ligger på topp. Halvparten av dem som skal på norgesferie, planlegger reiser på inntil en uke. Undersøkelsen er utført av Epinion for Innovasjon Norge.

– Vi ser at færre svarer at de vil ta ferien på sparket, noe som vi håper og tror betyr at flere er flinke til å forhåndsbestille – og ikke minst har bestemt seg for hvor og hvordan norgesferien skal være, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge

Attraktivt men dyrt

I undersøkelsen kommer det også fram at flere nordmenn anser det som attraktivt å feriere i Norge og at de har fått bedre kjennskap til hva man kan oppleve. Samtidig mener mange at norgesferie er for dyrt.

– Vi velger å glede oss over at interessen for norgesferie øker blant nordmenn. Vi håper og tror at vi i løpet av sommeren får mange flere norgesambassadører i egne rekker – som får endret oppfatningen av hva det innebærer å være på norgesferie, sier Bratland Holm.

Andelen som ikke vil ta ferie, har også økt siden forrige undersøkelse og ligger på 14 prosent.

Samleside: Norgesferie 2020

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer