To byer i ett

Mediebyen Köln har de store attraksjonene, mens lilleputten Bonn har småbysjarmen og musikken. Begge kan du nå på samme kjappe reise.

Publisert
Sist oppdatert

Köln/Bonn står det på rutene hos flyselskapet Germanwings som flyr nordmenn fra Oslo til Tyskland for lavpris. Det er ikke så rart, siden byene ligger kun 35 kilometer fra hverandre, og har felles flyplass. For en alternativ høstferie kan det være greit med en tur hit. Småbysjarmen får du i Bonn, og storbyvibbene henter du i Köln, en snerten 20-minutters togtur unna.

Se i Köln

Tysklands eldste by Köln, er også landets fremste medieby som huser hele 11 tv- og radiostasjoner. Dessuten er det en stor studentby med alt det fører med seg av alternativt uteliv og spennende shopping. Sjekk for eksempel det trendy området i enden av Breite Strasse og rundt Rudolfplatz. I sentrumsgatene er det Breite Strasse og Hohe Strasse som gjelder for shopoholikere.

  • Geistlighet og romantikk i Köln

  • Den store attraksjonen er Kölnerdomen. Den gotiske katedralen er Tysklands største, og ble bygget over en periode på 600 år. Her kan du beundre maleriene i koret som stammer fra 1300-tallet, og det store gullskrinet med relikvier som skal stamme fra de hellige tre konger. 70 personer arbeider med kontinuerlig vedlikehold av giganten, som har stått på verdensarvlisten siden 1996. Selv ateistene blant oss faller nesten i kne, rett og slett ved synet av denne kolossale steinkonstruksjonen. For små turister er kanskje sjokolademuseet og tysklands fremste zoologiske hage større attraksjoner.

    Les artikkelen gratis

    Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.