To fluer i en smekk

Det er ikke bare vi som tar med oss nye impulser fra ferie. Stadig flere butikker og servicesteder inngår partnerskap på tvers av grensene, slik vi før bare fant på kontinentet. Heldigvis har altså butikkeierne tatt med seg denne vennlige trenden hjem. Vi snakker om en symbiose av en eller flere bedrifter som ikke nødvendigvis hører sammen, men gjør shoppingturen litt enklere for deg og meg, slik vi er vant til å se det i utlandet.

Publisert
Sist oppdatert
Det er lett å bli sliten når man tilbringer lang tid i butikk. Og da er det hyggelig med litt mer enn rulletrappavsatsen å sitte på...Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
Det er lett å bli sliten når man tilbringer lang tid i butikk. Og da er det hyggelig med litt mer enn rulletrappavsatsen å sitte på...Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Bok-café:

New Yorks bokhandlere er legendariske. Det å kunne sette seg ned med en kopp kaffe i bokhandelen, og bla i bøkene, gjerne lese litt før man kjøper, har lenge vært en ønskedrøm for oss nordboere. En av dem som var først ute med å plukke opp denne trenden var Ark Beyer i Strandgaten i Bergen. Den populære bokhandelen åpnet en kaffebar i butikken for flere år siden.

Hvor? Ark Beyer; Strandgaten 4, Bergen. Tlf: 55 30 77 00

Relativt nyåpnede Ark på Lapsetorvet i Oslo er også utrustet med en liten kaffebar i tillegg til noen særdeles komfortable sofaer som bare ber om at du skal sette deg. Bokhandleren kan også skilte med et flygel og serverer musikk til travle handlende med jevne mellomrom.

Hvor? Ark Solli Plass; Drammensvn 20, Oslo. Tlf: 22 44 17 50

Tips: Er du glad i kokebøker anbefaler vi en tur til Books for Cooks ved Portobello Road, neste gang du er i England. Den lille bokhandelen selger kun bøker om mat, og har eget demonstrasjonskjøkken og café. Rett over gaten ligger også "The Travel Book Store", kjent fra filmen "Notting Hill" med Hugh Grant og Julia Roberts i hovedrollene.

Books for Cooks; 4 Blenheim Crescent, London. Tlf: +44 (0)20 7221 1992

En ordentlig kopp kaffe, og ro til å bla igjennom bøkene før du kjøper dem, har ført til at undertegnedes bokpost på budsjettet har økt kraftig.
En ordentlig kopp kaffe, og ro til å bla igjennom bøkene før du kjøper dem, har ført til at undertegnedes bokpost på budsjettet har økt kraftig. Vis mer


Kaffebaren eller kaféen er en gjenganger. De popper opp over alt. Butikkeierne har endelig skjønt at der det serveres kaffe, slapper kundene litt mer av.. de blir fornøyde, rolige og blide, og blide kunder shopper som kjent mer. (Visste jeg det ikke. Vi blir lurt!)

Samtidig, som kunde, av den arten som ikke hopper i taket av glede ved tanken på milevis med ubedekkede handlegater, har dette bidratt sterkt til å lett litt av stresset med shopping. Tempoet blir skrudd ned, jeg kan ta en pause og tenke litt, uten nødvendigvis å slippe produktet av syne. Hele handleopplevelsen blir langt mer positiv, og en kan nesten kjenne feriefølelsen bre seg ut i vinterstive lemmer. Jeg bedras - med vidåpne øyne - og jeg liker det!

Det er ikke bare bokbransjen som serverer designerkaffe til kundene sine. Her kan du lese om flere vellykkede fusjoner; blant annet i frisørsalonger, banker og reisebyråer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer