To fluer i en smekk

Det er ikke bare vi som tar med oss nye impulser fra ferie. Stadig flere butikker og servicesteder inngår partnerskap på tvers av grensene, slik vi før bare fant på kontinentet. Heldigvis har altså butikkeierne tatt med seg denne vennlige trenden hjem. Vi snakker om en symbiose av en eller flere bedrifter som ikke nødvendigvis hører sammen, men gjør shoppingturen litt enklere for deg og meg, slik vi er vant til å se det i utlandet.

Publisert
Sist oppdatert

Bok-café:

New Yorks bokhandlere er legendariske. Det å kunne sette seg ned med en kopp kaffe i bokhandelen, og bla i bøkene, gjerne lese litt før man kjøper, har lenge vært en ønskedrøm for oss nordboere. En av dem som var først ute med å plukke opp denne trenden var Ark Beyer i Strandgaten i Bergen. Den populære bokhandelen åpnet en kaffebar i butikken for flere år siden.

Hvor? Ark Beyer; Strandgaten 4, Bergen. Tlf: 55 30 77 00

Relativt nyåpnede Ark på Lapsetorvet i Oslo er også utrustet med en liten kaffebar i tillegg til noen særdeles komfortable sofaer som bare ber om at du skal sette deg. Bokhandleren kan også skilte med et flygel og serverer musikk til travle handlende med jevne mellomrom.

Hvor? Ark Solli Plass; Drammensvn 20, Oslo. Tlf: 22 44 17 50

Tips: Er du glad i kokebøker anbefaler vi en tur til Books for Cooks ved Portobello Road, neste gang du er i England. Den lille bokhandelen selger kun bøker om mat, og har eget demonstrasjonskjøkken og café. Rett over gaten ligger også "The Travel Book Store", kjent fra filmen "Notting Hill" med Hugh Grant og Julia Roberts i hovedrollene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer