To nye charterreiser på skinner

Star Tour lanserer to nye charterreiser med tog til Italia.

Publisert
Sist oppdatert

Med de to nyhetene tilbyr Star Tour nå 17 forskjellige togturer til Italia, Kroatia, Slovenia og Østerrike.

Togcharter slo godt an hos nordmenn i fjor, og i år regner Star Tour med å sende 1.500 til 2.000 turister nedover i Europa med tog. Konseptet Blue Train er nå den reiseformen som vokser raskest i selskapet.

De to nye pakketurene, som kalles Blue Train Special, er en shopping- og kulturreise med tog til blant annet Milano og Bologna, og vandring i Cinque Terre på Den italienske riviera.

Togcharter - for deg som ser reisen som en del av opplevelsen. Foto: Fredrik Hjerling/Fritidsresor
Togcharter - for deg som ser reisen som en del av opplevelsen. Foto: Fredrik Hjerling/Fritidsresor Vis mer


- Etter suksessen i fjor sommer er det helt klart at togreisene er kommet for å bli, sier Lena Petersson i Star Tour i en pressemelding.

Informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, tror dette bare er starten på den store togtrenden.

- Mange gamle togloffere drømmer om å børste støvet av interrailminnene. Samtidig gjør et stadig større fokus på miljø toget til et godt alternativ, sier Lundeby.

Utvidet togcharter

De to nye pakketurene Star Tour lanserer, tar begge utgangspunkt i den allerede eksisterende turen til Verona i Italia. Men i stedet for å tilbringe en uke ved Gardasjøen, går turen videre på egenhånd i Nord-Italia.

- Stikkord for den første turen er shopping, og kultur. Da reiser vi selvfølgelig til en av verdens shoppinghovedsteder, Milano. Etter Milano fortsetter reisen videre til historiske Torino og kulinariske Bologna før toget setter kursen tilbake til Verona, sier Petersson.

- Den andre Blue Train Spesial-reisen er en nyhet for de aktive, og går til den vakre Ligura-regionen og Cinque Terre og Portofino. Her får du sjansen til å oppleve noen av Italias vakreste plasser, delvis til fots langs Via dell’amore, kjærlighetsveien, eller fra togvinduet.

Fra shopping til sykkel

Shoppingturen koster fra 7.995 kroner per person, mens turen til Cinque Terre koster fra 8.195 kroner. Begge varwer i ti dager.

Andre aktive togcharterturer er Star Tours fire TEMA Train-turer, der du kan vlege mellom blant annet champagnetur til Alsace og Champagne, sykkeltur i Polen, og togcruise på Donau til Tyskland, Østerrike, Ungarn og Slovakia.

Hittil er over halvparten av sommerens reiser solgt, og Lena Petersson tror mange velger tog som en motvekt til det høye tempoet vi opplever i hverdagen.

- Det å bevege seg langsomt gir større rom for gode møter og annerledes opplevelser. Reisen blir en viktigere del av ferien. Dessuten er det en mer miljøvennlig måte å reise på, og ikke minst et godt alternativ for de som er redde for å fly, påpeker Petersson.
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer