Tobakk-trøbbel

Nytt hodebry for taxfree-salget.

STYR: Det er en del styr med taxfree-salget for tiden. Foto: Vidar Ruud / NTB
STYR: Det er en del styr med taxfree-salget for tiden. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Flysmart24 som melder om et nytt problem som norske taxfree-kunder nå står overfor når de skal handle i forbindelse med utenlandsturen.

Denne gangen gjelder det sigarer.

Merkekrøll

Grunnen er at det er vanskelig å skaffe sigarer med den norske helseadvarselen, og at lovverket sier at denne må være festet på før de ankommer Norge.

Regleverket bekreftes av avdelingsdirektør Erlend Bø i Helsedirektoratet overfor nettstedet.

Derfor har vareutvalget skrumpet inn.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

HR- og kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i Travel Retail Norway, sier de nå vurderer å få disse klistret på før de ankommer landet.

- Vi vurderer å få klistret på advarsel-merkingen i utlandet før det importeres til Norge. Etter som sigarer ikke har standardiserte forpakninger og det er tydelige formkrav til helseadvarslene, er dette en del styr å få til. Vi må da skaffe advarsler til individuelle forpakninger og kunne endre varene før de krysser grensen til Norge, sier han til Flysmart24.

Må pakke om

Dette kommer i tillegg til arbeidet som oppstod etter at det ble bestemt å halvere tobbakskvoten fra og med nyttår.

Her jobber de nå selv med å pakke om varene, slik at volumet ikke overskrider de nye reglene.

- Fram til 1. juli kan vi pakke om varene selv. Innen da håper vi produsentene har klart å lage pakninger tilpasset Norge. Det finnes ingen slike kvoter noen andre steder i verden, sa Dagestad til DinSide nylig.

Han kunne melde om at de reduserte tobakkskvotene hadde ført til en omsetningssvikt på 10 prosent første måneden med de nye reglene.

- Dette er et betydelig beløp, og betyr tapte inntekter for Avinor, påpekte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer