Tøffere enn Trollstigen

Det føles brattere, farligere og villere. Vi har kjørt fra Sunndalen til Eikesdalen over Aursjøen, og en ting er klart: Aursjøvegen går den langt mer kjente Trollstigen en høy gang.

Fra veien opp på fjellet ser vi helt ut i fjellene som kranser Sunndalsfjorden, i det fjerne forbi Litledalselva.
Fra veien opp på fjellet ser vi helt ut i fjellene som kranser Sunndalsfjorden, i det fjerne forbi Litledalselva. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De ligger begge i Møre og Romsdal, men det er en hel verden i mellom to av landets mest severdige veistykker, Trollstigen og Aursjøvegen. Vi har kjørt begge to, og for vår del er vi ikke i tvil om hvor spenningsnivået er høyest. Selv om storebror Trollstigen er størst og mest kjent, finner vi det heftigste eventyret litt lenger mot nord, langs veien mellom Sunndalen og Eikesdalen.

Minst kjent, mest spennende

Trollstigen er landets nest mest besøkte naturattraksjon, og den mest besøkte turistveien. Hver sesong tar omkring 450.000 turister veien over fjellene i Romsdalen. Sikksakkruten i de bratte fjellskrentene på veien fra Åndalsnes mot Valldal og Geiranger, er solid trafikkert, asfaltert og regulert, og her er du som regel i selskap med tusenvis av andre besøkende overalt hvor du vender deg.

Det er ikke tilfelle langs den mye mindre kjente ruten som finnes i samme område. Mellom Eikesdalen og Sunndalen (mellom Romsdal og Nordmøre) slynger Aursjøvegen som som et smalt stykke grusvei i ytterkanten av Dovrefjell Nasjonalpark. Her er det kun 4.500 bilister som hver sesong finner det for godt å løse billett for passasje. Noen av dem har hytter i området, men en del reisende finner også veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer