Tog fra Oslo til Bergen på to timer?

Det kan bli en realitet hvis man bygger høyhastighetslinjer for 330 kilometer i timen.

FREMTIDSTOGET? Foreløpig er det ingen som vet hvordan høyhastighetstogene vil bli seende ut. Dette bildet er kun en illustrasjon. Foto: Renfe
FREMTIDSTOGET? Foreløpig er det ingen som vet hvordan høyhastighetstogene vil bli seende ut. Dette bildet er kun en illustrasjon. Foto: Renfe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

25. november leverte fire norske konsulentfirmaer hver sin rapport til Høyhastighetsutredningen, hvor de beskriver alternativer for hvor i landskapet høyhastighetslinjene kan gå. Disse rapportene er nå offentliggjort, i tillegg til mulige reisetider og stoppesteder, melder NTB i en pressemelding.

Selv om bygging av høyhastighetsbaner ikke ennå ikke er vedtatt, har Jernbaneverket publisert alle de ferdige rapportene på sin nettside. Dette er kun forslag til driftsopplegg og kan brukes som et utgangspunkt hvis byggingen skulle en dag bli en realitet.

– Hvordan vil togene se ut?

– Det er det ingen som vet. Dette er bare forslag til hvordan man kan gjøre det dersom det forslaget blir vedtatt. Foreløpig er ingenting vedtatt, sier Lisbet Kierulf Botnen, kommunikasjonsrådgiver i Høyhastighetsutredningen, til DinSide.

Slik er det å ta lyntog - DinSide testet

Kort vei til Stavanger og Oslo

Det britiske firmaet Atkins har på oppdrag fra Høyhastighetsutredningen regnet seg frem til hvor togene kan stoppe, hvor lang tid togturen vil ta og hvor ofte togene skal gå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer