Tog i India: Fakta og priser

Det er billig. Det tar lang tid. Det stinker og rister. Det er Asias største jernbanenettverk.

Publisert

Med spor som strekker seg over 60.000 km, kan du lett bevege deg rundt i India med tog. Avstandene er lange, og det tar tid. Men vil du oppleve India fra innsiden er togturen din beste sjanse…

Prisforskjeller

Det fins forskjellige standarder på togtypene. De er stort sett delt inn i 1. og 2. klasse, med eller uten luftkondisjonering. Du kan også velge mellom sovebenk eller sete. Sete anbefales ikke på lengre reiser! De er harde og det er mindre plass enn på sovebenkene. Du skal være heldig hvis du i det hele tatt får sitte da plassene ofte ikke er reservert.

Prisforskjellen er enorm. En 1. klasse billett på en 200 km lang reise vil koste deg 725 INR (ca. 150 kroner), mens en 2. klasse på samme strekningen vil koste deg 54 INR (ca. 10 kroner).

Reservering

Billetter må alltid reserveres på forhånd. På de fleste stasjonene finner du egne kontorer for turister. Der må du fylle ut et skjema med navn, reiserute osv. Du bør ikke ha det travelt, da indere liker å ta det med ro…Stasjonene er som de fleste andre steder i India, fulle av folk. Så ting tar tid!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer