Toginteressen har eksplodert – men reisende klager over dårlig tilbud

Rekordmange nordmenn dro på togferie i sommer. De reisende etterlyser nattog og direkteforbindelser fra Norge, men regjeringen vil prioritere pendlerne først.

MISFORNØYDE: Norske passasjerer ønsker et bedre togtilbud som også er tilknyttet resten av Europa. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix
MISFORNØYDE: Norske passasjerer ønsker et bedre togtilbud som også er tilknyttet resten av Europa. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ferske tall fra Entur viser en betydelig økning i salg av utenlandsbilletter i sommer. Salget av interrailbilletter økte med 35 prosent, mens vanlige strekningsbilletter til og i utlandet, samt plassbilletter, økte med 20 prosent.

Økningen er trolig enda større da en stor andel togreisende bestiller billettene sine direkte på europeiske nettsider og stasjoner, opplyser Stein Erik Jensen i Entur til NTB.

Det er særlig billetter i kategorien Voksen og Barn som øker mest, viser interrailtallene for Europa totalt.

Krever nattog og direktelinjer

Mens nordmenn i årevis har ligget på flytoppen i Europa, har toginteressen fått et kraftig oppsving de siste årene. En rekke aktører og interessegrupper presser på for et bedre togtilbud.

– Det henger sammen med et større klimaengasjement, men også med at Norge har et helt vanvittig dårlig tognett. Mellom de store byene i Norge har vi blant Europas treigeste tog og med færreste avganger, sier Kristian Skjellum Aas, som er moderator i Facebook-gruppen Togferie. Gruppen har vokst i rekordfart siden oppstarten på nyåret og teller nå over 26.500 medlemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer