Togloffernes våte Australiadrøm

En hundre år gammel drøm har gått i oppfyllelse for togglade australiere. Kyst-til-kyst toget The Ghan er endelig i drift.

Publisert
Sist oppdatert

Endelig kan toglofferne glede seg ekstra mye til Australiaturen. En hundre år gammel plan er endlig oppfylt med The Ghan, toget som har fått sitt navn etter kallenavnet på de afghanske kamelførerne som ga så viktige bidrag i erobringen av Australias ugjestmilde innland for 150 år siden. 1. februar gikk første tur på skinner fra sydkysten til nordkysten av Australia. Fra Adelaide til Darwin tar togturen til sammen 47 timer.

- Dette berømte toget vil nå styrke sitt omdømme som en av verdens store jernbanereiser, sa statsminister John Howard i en melding ved togets premieredato.

Luksus gjennom outbacken

Denne ruten tar deg gjennom Australias sagnomsuste rødfargede sentrum, gjennom kveg- og sauestasjoner, forbi eldgamle fjellkjeder, over den rødfargede Victoriaørkenen og innlandets saltsletter. For den som drømmer om et sidespor i ny og ne, er et stopp i Alice Springs anbefalt. Herfra kan du besøke Uluru (Ayers Rock) og Kings Canyon.

Det er ikke vanlig lofferstandard som gjelder her. Togets 43 vogner strekker seg til sammen over en lengde på nesten 1,1 kilometer. Det hele trekkes av to lokomotiver! Kupeene er luksuriøse, og billettene til premiereturen gikk for mer enn 30.000 kroner, i følge Aftonbladet. Ordinære billetter vil koste fra 2.360 kroner for voksne. Da får du et sovesete. Vil du bo i luksuskabin, Gold Kangaroo Sleeper, må du ut med mer enn 9.000 kroner for de to døgnene turen tar. Regulære ruter starter 8. februar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer