Togstreik avblåst

Partene er kommet til enighet, og det blir ikke togstreik.

STREIK AVBLÅST: Partene er kommet til enighet og det blir ingen streik. Foto: NTB scanpix
STREIK AVBLÅST: Partene er kommet til enighet og det blir ingen streik. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går skrev Dinside om konflikten mellom konduktørene og Vy - og at dersom de ikke kom til enighet så ville det føre til streik i morgentimene i dag.

Seint mandag kveld kom partene til enighet, og streik er unngått.

Vy og konduktørene er enige. Etter ett år med forhandlinger kom løsningen i mekling, skriver Norsk Jernbaneforbund i en pressemelding klokka 23.30 mandag 9. september.

- Mot alle odds

- Vi har mot alle odds fått på plass en avtale om opplæring og bemanning i Vy. For oss er dette et viktig gjennomslag, sier Jane Brekkhus Sætre, forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund (NJF).

NJF og Vy er enige om at det skal jobbes fram et felles regelverk for jernbanen i Norge gjennom Jernbanevirksomhetenes Sikkerhetsforening (JVSF).

- Vi er enige om veien videre, for å etablere et felles regelverk for alle selskaper på norsk jernbane. Dette er viktig for ansatte, selskapet og ikke minst tryggheten til de togreisende i åra som kommer, sier Jane Brekkhus Sætre.

NJF har forhandlingsrett i kommende lønnsoppgjør, og dermed muligheten til å påvirke konduktørenes arbeidssituasjon også i åra som kommer.

- Fornøyde

Norsk Jernbaneforbund uttrykker også lettelse over at konflikten er over:

- Spekter og Vy er fornøyd med at meklingen med LO og Jernbaneforbundet førte fram, og at det dermed ikke blir en togstreik som ville rammet passasjerene og svekket Vys konkurranseevne, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter i en pressemelding.

- Jeg er først og fremst fornøyd med at vi har blitt enige med LO og Jernbaneforbundet, slik at vi unngikk en streik som ville rammet togpassasjerene hardt. Økonomisk sett er løsningen i tråd med normen fra frontfaget. Vi har også blitt enige om at det ikke skal gjøres endringer i utdanningskrav for konduktører eller normer for bemanning i tog fram til hovedoppgjøret i 2020, sier konsernsjef Geir Isaksen i Vy.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer