Fikk flyet kansellert:

Tok bilen fatt

Familiene Ruud og Fosse fikk i 2020 Italia-drømmen knust på grunn av corona. Det samme skjedde året etter. I år tok de saken i egne hender, da turen sto i fare for tredje gang på grunn av kansellert fly.

ITALIA: Familiene Ruud og Fosse vel framme i feriehuset i Piemonte. Bak fra venstre: Nora Fosse, Anne Ruud, Maisen Fosse, Jan Egil Ruud. I bassenget fra venstre: Mari Fosse, Hege Berntsen Ruud og Tuva Ruud. Foran: Are Fosse. Foto: Privat.
ITALIA: Familiene Ruud og Fosse vel framme i feriehuset i Piemonte. Bak fra venstre: Nora Fosse, Anne Ruud, Maisen Fosse, Jan Egil Ruud. I bassenget fra venstre: Mari Fosse, Hege Berntsen Ruud og Tuva Ruud. Foran: Are Fosse. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag morgen skulle familiene Ruud og Fosse tatt et SAS-fly fra Oslo Lufthavn.

Dagen i forveien var det full jubel fra samtlige åtte i reisefølget, da streiken ble avblåst.

Så kom kontrabeskjeden. Flyet ble kansellert.

Mandag gikk flere hundre SAS-piloter ut i streik. Det har ført til en rekke kansellerte flyginger. I forkant av pilotstreiken kansellerte flyselskapet flere avganger grunnet mangel på mannskap.

Heiv seg rundt

- Da heiv vi oss rundt, pakket koffertene og satte oss i bilene, sier Maisen Fosse (28), som også har snakket med Hallingdølen.

På bare tre timer var de ute av døra hjemme i Ål i Hallingdal, og gjengen vendte snuta sørover.

Med rullerende sjåfører kjørte de nærmere 27 timer i strekk, med unntak av noen få pauser. Først i Memmingen i Tyskland tok de seg tid til en ordentlig overnatting. Da var både Sverige og Danmark, samt milevis med tysk motorvei tilbakelagt.

- Det er masse fine plasser utenfor de store byene i Tyskland. Menningen var magisk flott, sier Jan Egil Ruud.

Han forteller også at overnattingen ble til litt på sparket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer