Tok sjampo - ikke bombe

Amerikanske myndigheter har smuglet deler til bomber inn gjennom sikkerhetskontroller på flyplasser i USA.

Publisert
Sist oppdatert

Flytende eksplosiver og detonatorer laget av vanlig tilgjengelige produkter har flere ganger blitt smuglet inn på amerikanske flyplasser, avslører en ny rapport. Det skriver Associated Press.

Det er etterforskere fra USA som har gjennomført smuglingen gjennom sikkerhetskontrollen på 19 flyplasser i landet, i månedene mars, mai og juni i år. De konkluderer med at det er mulig for terrorister å bruke offentlig tilgjengelig informasjon og lavkost-utstyr for å skade fly og passasjerer.

Seks idiotiske ting å gjøre på flyplassen

Sjampo-nei - bombe-ja

 • Ved ett tilfelle ble en etterforsker nektet å ta med en umerket sjampoflaske i tillatt størrelse, mens en del til en flytende brannbombe ikke ble oppdaget.
 • En etterforsker la mynter i lommen for å være sikker på å bli undersøkt manuelt i sikkerhetskontrollen. Likevel ble ikke forbudte gjenstander han hadde på seg oppdaget.
 • Usikre sikkerhetsregler, mener norsk professor

  Nett-oppskrifter

  Bombedelene ble laget av varer tilgjengelig i vanlig handel, og utført etter oppskrifter tilgjengelig på nett. Også hvordan smugle fant etterforskerne tips om på nettet.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer