Flyreiser

– Tøm dem helt

Derfor blir det trøbbel og forsinkelser i sikkerhetskontrollen før flyreisen.

UNNGÅ Å LAGE KØ: Toppen på latskap er å gjøre ting skikkelig første gangen. Da slipper du å gjøre dem en gang til. Foto: Odd Roar Lange
UNNGÅ Å LAGE KØ: Toppen på latskap er å gjøre ting skikkelig første gangen. Da slipper du å gjøre dem en gang til. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vet at liten tue kan velte et stort lass. I flyplassens sikkerhetskontroll er det akkurat dét det handler om.

Passasjerer er enten ukjent med reglene, eller har glemt hva som er lov og ikke lov.

Og, når mange nok blir stoppet i sikkerhetskontrollen på grunn av de små tingene, og må gå gjennom metalldetektoren både to og tre ganger, ender det med ekstra lange køer og forsinkelser for alle bak dem.

Gode råd

Trodde du at det var de store feilene som skapte mest trøbbel? Da må du tro om igjen. Det er nemlig mange som gjør de små feilene som skaper mest forsinkelser og lengst køer.

Nå skal du få noen tips som gjør at det går raskere for deg og medreisende å gå gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen.

Tøm lommer

– Tøm lommene helt for ting som kan slå ut i sikkerhetskontrollen. Dette gjelder ting som nøkler, AirPods, mobiltelefoner og andre småting av metall eller elektronikk, sier kommunikasjonssjef Harald Nygaard Kvam ved Oslo Lufthavn.

Alle slike ting bør du legge i lommer på jakker som legges i boksen som sendes gjennom røntgenmaskinen. Det gjelder også smykker, belter, klokker og liknende. Du kan også legge dette i veske eller sekk som sendes gjennom kontrollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer