Tomme basseng i Spania

Spania opplever sin verste tørke på 70 år. Sommerens turister vil også merke vannmangelen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er klimaendringene som får skylden for at Spania nå opplever at det faller 60 prosent mindre regn over landet enn årstidsgjennomsnittet. Det skriver The Sunday Times og CNN.

Det er verst i Katalonia. Barcelonas vannreservoir bare er fylt opp 20 prosent, og nå fryktes det at det vil være helt tomt for vann i oktober.

Langs Costa Brava har strenge restirksjonstiltak blitt satt i verk. Stranddusjene er stengt, og de som fyller bassenger, vasker bilen eller vanner plenen kan få opptil 25.000 kroner i bot.

I Barcelona og omegn er det også innført restriksjoner for vanning av hager og parkannlegg, og byens fontener er tørrlagte.

Turistutbygging skaper problemer

Vannkonsumet i Spania har økt kraftig de siste 10-15 årene, ikke monst på grunn av alle feriehusene og -kompleksene som bygges langs kysten. I tillegg har det blitt anlagt dusinvis med nye golfbaner, som krever mye vanning for å holdes grønne.

Dilemmaet er at turisme Spanias største næring - i fjor besøkte 58 millioner turister landet, noe som gjør Spania til verdens største turistland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer