Tomme fly - høyere priser?

Flymagasinet "Flight" har nylig offentliggjort hvem som har verdens høyeste belegg på sine fly.

Publisert

Charterselskapenes restplassalg gir tydeligvis effekt. Det skandinaviske charterflyselskapet Premiar ligger på topp over de flyselskapene som er aller best til å utnytte flysetene ombord, og også de andre "fulle flyene" frakter charterturister.

Topp-5 listen charter (beleggsprosent)

Flyselskapet som oftest fyller flyene sine til randen er Premiair. I juli hadde selskapet en beleggsprosent på hele 98 prosent.

Premiair (94,9 prosent)Airtours International (91,6 prosent)Air 2000 (91,4 prosent)Monarch Airlines (89 prosent)Air Transat (88 prosent)

Topp-5 listen rutefly (beleggsprosent)

Det er KLM som topper listen blant ruteflyselskapene med litt over 77 prosent belegg på flyene sine. Ingen av de skandinaviske flyselsklapene er i nærheten av dette - de er ikke engang med på listen over de 30 "fulleste" flyselskapene.

KLM (77,4 prosent)Virgin Atlantic Airways (77 prosent)Air France (76,1 prosent)Asiana Airlines (75,6 prosent)Singapore Airlines (74,9 prosent)

Restplass-salg hos ruteflyselskapene?

Man kan selvfølgelig spørre seg hvorfor ikke ruteflyselskapene ikke legger seg på en linje med restplass-salg slik charteroperatørene gjør for å fylle opp sine charterfly. Problemet er at ruteflyselskapene har en svært stor andel billetter som er fleksible - billetter som kan forandres helt inntil avreise. Er flyene smekk fulle til enhver tid blir det selvfølgelig vanskelig å tilby den fleksibiliteten blant annet forretningsreisene er svært avhengige av. Men tomme seter koster - og hvem betaler for det? Kundene, selvsagt. Fleksibiliteten har altså sin pris i form av høyere billettkostnader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer