Tømmer kontoen din på to minutter

Østeuropeiske forbryterligaer trapper opp. Her tar de deg og slik gjør de det.

Publisert
Sist oppdatert

Østeuropeiske tyveribander blir stadig mer effektive i sine raid på offentlig transport i østlandsområdet. Eksemplene er mange. For en stund tilbake filmet tyver passasjerer som kjøpte billetter til flytoget på Lillestrøm stasjon.

- Filmingen ble gjort en etasje ovenfra og ned på automatene hvor passasjerene brukte kredittkort til å kjøpe sine reiser med. Så stjal de lommeboken og kortet til passasjerene idet de var på vei inn på toget, før de zoomet inn kodene på kameraet og misbrukte kortene i etterkant, sier Sverre Høven, kommersiell direktør i Flytoget.

DEBATT: "Kardemommeby burde vært pensum på Politihøyskolen" Si din mening nederst i saken

Dette er kun ett eksempel på hvor bevisste tyvene er i jakt på bankkortene våre. Flytoget har nå byttet ut automatene på forskjellige stasjoner hvor innsyn til kodetasting har vært et problem.

- Vi er veldig på hugget med å få bukt med disse bandene som tar raid på stasjonene fra tid til annen. Flytoget hadde rundt 20 anmeldte tilfeller av denne typen i 2007, og vi er i god dialog med politiet om å jobbe preventivt med saken, sier Høven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer