Topp ti byer å besøke

Både kjente og ukjente storbyer får favorittstempel av Lonely Planet i 2011.

Søndagsmarkedet er en av de store attraksjonene i Chiang Mai, som kommer på en tiendeplass på listen. Foto: Wikimedia
Søndagsmarkedet er en av de store attraksjonene i Chiang Mai, som kommer på en tiendeplass på listen. Foto: Wikimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du glad i å oppleve fremmede storbyer? Da er denne listen perfekt for deg. Den viser hvilke ti storbyer reiseekspertene i Lonely Planet anbefaler i boken Best in Travel 2011.

Listen er en fin miks av mer kjente storbyer, og byer som kanskje ikke er fullt så ofte omtalt som reisedestinasjoner. Faktisk er det såpass mange av sistnevnte på listen at du ikke skal bli overrasket om du bare har vært i én av byene før.

Har du vært i fire eller flere, da må du nesten kunne kalle deg ganske så bereist.

Her er listen over topp ti byer å besøke i 2011:

1. New York, USAEn gammel slager kommer på topp på listen. Og det kan ikke underslås at New York er en fantastisk storby å besøke. 11. september neste år åpner dessuten Ground Zero igjen for newyorkere og turister. Da er stedet der Twin Towers sto blitt et monument bestående av en plass med trær og fontener, og med navnene til alle som mistet livet i terrorangrepet hugget i stein.På nett: Nycgo.com

2. Tangier, MarokkoHavnebyen på Marokkonordkyst kalles også "den hvite byen", og har ikke vært en åpenbar storbydestinasjon de siste årene pga. et rykte som en by full av kriminalitet og prostitusjon. Men byen har gjennomgått en stor endring de siste årene. Det er ryddet opp i kriminaliteten, bygninger pusses opp, og i dag fremstår byen som en spennende by med et rikt kulturliv og bra shopping.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer