Topp ti på golfbanen

Tiden er inne for golfsko, kølle og tweed! Vi har latt ekspertene føre oss i jungelen av golfbaner verden over, og plukket ut disse gresskledte perlene.

Publisert
Sist oppdatert

St Andrews Old Course, Skottland

St. Andrews Old Course regnes som et golfens Mekka, et sted entusiaster reiser på pilegrimsferd. Golfens vugge, "hellig grunn" og en selvskreven ener på denne listen. Ingen andre golfdestinasjoner i verden er mer besøkt enn St. Andrews og Fife. Allerede for vel 600 år siden spilte man "gowf" på det flate området mellom landet og havet - kalt links. Er du riktig så heldig får du også vandre over Swilken Bridge på St. Andrews Old Course. Hvis ikke, finnes det 45 andre golfbaner i området. Bare St. Andrews i seg selv har syv 18-hullsbaner.

Nettside: St. Andrews

Jamaicagolf - The Tryall Club

På denne tidligere sukkerplantasjen ligger The Tryall Club i Montego Bay på nordsiden av Jamaica. Her golfer man i varm, karibisk bris på en bane velsignet med vakre partier som kan ta pusten fra enhver. Golfbanen er designet av blant andre Robert Trent Jones Sr. og er på 6.221 yards. Etter en runde på banen kan man dra på raftingtur eller unne seg et solnedgangscruise hvis man ønsker det.

Nettside: The Tryall Club

The Links at Fancourt Hotel and Country Club Estate

The Links på Syd-Afrikas sydkyst regnes som et av verdens flotteste golfanlegg med fire baner av høy klasse. På enkelte av hullene kan man imidlertid forvirres til å tro man er i Skottland. Da golfbanen ble designet av Gary Player var nemlig tanken å designe en tro replika av en skotsk linksbane. Selv gresset er importert, og det er bygget gamle sauegjerder og leskur på banen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer