Toppen av London

Høyere kommer du ikke. Men Londons nye "øye", verdens høyeste pariserhjul, kan du bevege deg sakte til topps i storbyen for under åtte pund.

Vakkert ved Themsen rager The London Eye (til høyre) høyt over Big Ben (til venstre).
Vakkert ved Themsen rager The London Eye (til høyre) høyt over Big Ben (til venstre). Vis mer
Publisert

Er det et rotterace å komme seg til topps i London sier du? Ikke nå lenger. I den nye megakonstruksjonen "London Eye" kan du nå komme deg så høyt det er mulig i metropolen for knappe åtte pund. "Øyet" er den fjerde største konstruksjonen i London, og rager over både Big Ben og St. Pauls Cathedral. Faktisk kommer du deg ikke høyere uten å ta til vingene.

I glass og ramme

I 32 svære glasskapsler, laget i Frankrike av alle steder, blir interesserte fraktet i en rolig rundtur med hjulet. En tur som tar i underkant av 30 minutter fra start til slutt. Under hele ferden vil du ha utsikt til byen.

Hjulet rager nesten 140 meter i været, noe som gjør det til verdens største i sitt slag. Nærliggende Big Ben kan med sine knapt 100 meter over bakken fort se ut som lille Ben i stedet. På klare dager kan du se langt - nærmere bestemt 40 kilometers rundskue. Kikkert er nok et av de sikre tips for hva du bør ta med i vesken.

Bestill billett

Hver glasskapsel tar inntil 25 personer. Selv om Londons øye er åpen for turer fra klokken 10 til 21.30 alle dager, er det ikke gitt at du kan ta en runde bare ved å møte opp. Dette er tross alt et av de mest profilerte turistmålene i en av de best besøkte byene i verden. Men du kan reservere billetter på telefon 0870-500-0600 i London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer