Toppklasse billigere enn restplass

Vi har målt uspesifiserte sydentilbud opp mot spesifiserte charterreiser, og de uspesifiserte er ikke nødvendigvis det billigste alternativet. Av de reisene vi undersøkte, fant vi billigere spesifiserte reiser i nesten sju av ti tilfeller – og de spesifiserte reisene var inntil 25 prosent billigere.

Publisert
Sist oppdatert


Vi har sjekket prisene for en familie på fire, bestående av to voksne, og to barn i alderen 2-11 år. Hos Star Tour vil en uspesifisert uke på Gran Canaria med avreise 23. november, koste familien 22.380 kroner. Men dersom familien heller kjøper en spesifisert reise i 2-stjerners leilighet på Playa del Ingles, slipper familien med 16.780 kroner; altså 5.600 kroner eller 25 prosent billigere. De kan også kjøpe en uke i en firestjerners leilighet, for 21.620 kroner; fremdeles billigere enn den uspesifiserte reisen.

Men Star Tour er på langt nær alene om å tilby spesifiserte reiser til en lavere pris enn uspesifiserte; vi finner det samme hos både Ving og Saga Solreiser. Kun hos Apollo finner vi konstant billigere uspesifiserte enn spesifiserte reiser.

Se prisdifferansene hos de forskjellige charterselskapene, og se hva du kan få av bosted for en billigere penge enn den uspesifiserte reisen:

Det skjer unntaksvis

Sverre Høven, salg- og markedsdirektør i Star Tour.
Foto: Star Tour
Sverre Høven, salg- og markedsdirektør i Star Tour.
Foto: Star Tour Vis mer


Salg- og markedsdirektør i Star Tour, Sverre Høven, vedkjenner gjerne at uspesifiserte reiser kan være dyrere enn spesifiserte reiser, og forklarer dette med svingninger i hotellprisene i visse områder til enkelte tider:

- Det kan skje at det i enkelte perioder selges ekstra billige bosteder og at disse da blir billigere enn den uspesifiserte prisen, men da er det gjerne snakk om bosteder av lav standard. Men det er veldig sjelden at det er noe problem - for i utgangspunktet skal den uspesifiserte reisen være den billigste. Men det kan selvsagt være at det spesifiserte bostedet er veldig billig akkurat den ene uka, sier Høven.

Christian Grønli, administrerende direktør i Ving Norge.
Foto: Ving
Christian Grønli, administrerende direktør i Ving Norge.
Foto: Ving Vis mer


Også hos Ving og Saga Solreiser finner vi spesifiserte reiser med topp overnatting som ligger under de uspesifiserte reisene i pris. Administrerende direktør i Ving Norge, Christian Grønli, sier at dette skjer fra tid til annen.

- Enkelte ganger legger vi ut knalltilbud på spesifiserte bosteder, særlig når det er et litt tregt marked. Men vi annonserer også de spesifiserte reisene, det er ikke slik at vi underslår dette for kundene – vi vil alltid opplyse om de beste tilbudene, forteller Grønli.

Ta en telefon!

Både Høven i Star Tour og Grønli i Ving, sier at kunder som ringer vil bli opplyst om det rimeligere alternativet dersom du kontakter charterselskapene for å bestille en billigreise. Dette er selvsagt et aspekt som du kan gå glipp av dersom du bestiller via Internett. Dersom du skal ut og reise i lavsesong kan det derfor lønne seg å ta en telefon og forhøre deg om priser og muligheter – det kan hende det finnes rimeligere muligheter enn de du øyeblikkelig ser på Internett.

 • Sjekk når på året det er billigst å reise.
 • Billigere spesifisert hos tre av fire selskaper

  For hvert av charterselskapene har vi sjekket fire uspesifiserte reiser, og sammenliknet med spesifiserte reiser til samme sted og med samme avreisedato. Alle reisene har avreise i løpet av uke 47, det vil si 18. til 24. november. Hos Ving og Saga Solreiser fant vi billigere spesifiserte enn uspesifiserte reiser i alle tilfellene, og hos Star Tour fant vi billigere spesifiserte reiser i tre av fire tilfeller. Apollo skiller seg imidlertid ut med ingen spesifiserte reiser billigere enn de uspesifiserte.

  Størst prisdifferanse mellom den uspesifiserte reisen og det rimeligste spesifiserte alternativet finner vi hos Star Tour; Her kan du slippe hele 25 prosent billigere dersom du velger spesifisert.

  Se de uspesifiserte prisene og de billigere spesifiserte mulighetene her:

  Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer