Toppløs badeprotest

Dansk ungdomsorganisasjon oppfordrer til kjønnskaotisk badedag i danske badeland.

Publisert
Sist oppdatert
... at folk selv skal få bestemme når bryster eller genitalier er seksuelle objekter, og når de bare er en del av kroppen med samme status som en albue.


Menn i bikini og toppløse damer. Det er hva man kan oppleve på kjønnskaotisk badedag i Danmark.

Protestaksjonen som nå sprer seg i danske badeland vekker oppsikt, selv om danskene er et relativt fordomsfritt folkeslag.

For en drøy måned siden kastet mediene seg over det at 10 toppløse kvinner holdt en avkledt aksjon i DGI-byen i København.

På en kjønnskaotisk badedag oppfordres deltakerne til å stille i alt annet enn det badetøy som normalt forbindes med eget kjønn. Menn bør for eksempel stille i bikini eller badedrakt, mens kvinner bes ta på badeshorts - og eventuelt t-skjorte dersom man er usikker. Det skriver aksjonistene i sin oppfordring på nettsiden Arbejderen i Danmark.

LES OGSÅ: Verdens beste toppløsstrender

Neste aksjonsdag på oppfordring av Socialistisk UngdomsFront Viborg vil foregå i badelandet Spanien i Århus den 3. februar. Formålet med aksjonen er "at folk selv skal få bestemme når bryster eller genitalier er seksuelle objekter, og når de bare er en del av kroppen med samme status som en albue". Det skriver Århus Stiftstidende.

Brystsvømming, men ikke toppløsbad

Svømmehallen Spanien er imidlertid ikke begeistret for den varslede aksjonen. Her er det nemlig regler mot nakenhet, og de ønsker ikke aksjonistene velkommen på søndag, skriver Jyllandsposten.

Foreløpig har 15 personer meldt seg på for å være kjønnskaotiske.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer